Blog Nedir ve Neden Bir Blog Oluşturmalısınız?

15 Mayıs 2021 | Para Kazanma, SEO, Wordpress

Ücretsiz blog kurma klavuzu

Bir blogun ne olduğundan emin olmasanız bile, şüphesiz bir noktada bir blog ile karşılaşmışsınızdır. Belki de “sağlıklı yemek tarifleri” ni aradığınızda bir bloga rastladınız. Blog nedir ve blog oluşturma hakkında her şeyi bu yazıda bulabilirsiniz.

Aslında, bunu okuyorsanız, tahmin edin ne oldu? Bir blogdasın.

İşletmenizin bir blogu yoksa, yeniden düşünmek isteyebilirsiniz. Blogları kullanan B2B pazarlamacıları, kullanmayanlara göre % 67 daha fazla potansiyel müşteri alır ve bloglar, doğru çevrimiçi bilgiler için en güvenilir 5. kaynak olarak derecelendirilmiştir.

En basit haliyle, bloglar çevrimiçi bir varlık geliştirmenize, bir sektörde uzman olduğunuzu kanıtlamanıza ve sitenizin tüm sayfalarına daha kaliteli potansiyel müşteriler çekmenize yardımcı olabilir .

İşletmeniz için bir blog oluşturmayı düşünüyorsanız veya sadece ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız, okumaya devam edin.

Blog nedir?

İlk olarak, kısa bir tarihe bakalım. Her şey 1994’te Swarthmore Koleji öğrencisi Justin Hall, Links.net adlı ilk bloğun oluşturmasıyla başladı. Ancak o zamanlar bir blog olarak düşünülmüyordu… Sadece kişisel bir ana sayfa gibi görünüyordu.

1997 yılında, Robot Wisdom blog yazarı Jorn Barger, internette gezinirken “web günlüğünü kaydetme” sürecini tanımlamak için kullanılan “weblog” terimini ortaya attı. “Weblog” terimi, 1999’da programcı Peter Merholz tarafından “blog” olarak kısaltıldı.

İlk aşamalarda bir blog, bir kişinin çeşitli konularda bilgi veya fikirlerini paylaşabileceği kişisel bir web günlüğü veya günlüktü. Bilgiler kronolojik olarak tersine gönderildi, bu nedenle en son gönderi ilk sırada görünecekti.

Günümüzde bir blog, düzenli olarak güncellenen bir web sitesi veya web sayfasıdır ve kişisel kullanım için veya bir iş ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.

Alternatif olarak, Kiki adlı bir kadın, seyahat deneyimlerini belgelemek ve okuyuculara yararlı ipuçları ve seyahat önerileri sunmak için The Blonde Abroad adlı kişisel bir seyahat blogu başlattı. Blogu daha büyük bir şirkete hizmet etmiyor, ancak kişisel bir marka oluşturmasına yardımcı oluyor.

Kişisel bir blog yeterince başarılıysa, yazar sponsorluklar veya reklamlarla da bundan para kazanabilir. Daha fazla bilgi edinmek için WordPress site açarak para kazanma yazımıza göz atın.

blog yazarak para kazanma yolları

Blog Yazarak Para Kazanma Yolları

Blog yazısı nedir?

Blog yazısı, web sitenizde blogunuzun belirli bir alt konusuna giren tek bir web sayfasıdır.

Örneğin, perakende web sitenizde bir moda blogu başlattığınızı varsayalım. Bir blog yazısı “2019’un En İyi Sonbahar Ayakkabıları” başlıklı olabilir. Gönderi, bir bütün olarak (moda) genel blog konunuza geri dönüyor, ancak aynı zamanda çok özel bir alt konuya da (sonbahar ayakkabısı) hitap ediyor.

Blog gönderileri, çeşitli anahtar kelimeler için arama motorlarında sıralama yapmanızı sağlar. Yukarıdaki örnekte blog yayınınız, işletmenizin Google’da “sonbahar ayakkabıları” sıralamasında yer almasını sağlayabilir. Birisi sonbahar ayakkabılarını aradığında ve blog yazınıza rastladığında, şirketinizin web sitesinin geri kalanına erişebilir. Gönderinizi okuduktan sonra “Ürünler” i tıklayabilir ve şirketinizin sattığı giyim ürünlerine göz atabilirler.

Blog ve Web Sitesi

Blog, genellikle işletmenizin web sitesinin bir bölümüdür. Ancak web sitenizin geri kalanından farklı olarak, blog bölümünü yeni yazılar ekleyerek sık sık güncellemeniz gerekir. Ek olarak, blogunuz, blog yayınlarınızı sosyal medyada kaç okuyucunun paylaştığını analiz ederek veya okuyucuların tek tek yayınlarınız hakkında yorum yapmasına izin vererek bir hedef kitleyle daha fazla etkileşim kurmanıza olanak tanıyan bir araçtır. Bu şekilde bir blog, web sitenizin geri kalanından daha çok iki yönlü bir konuşma gibidir. Bununla birlikte, bir blog aynı zamanda tam bir web sitesi olabilir ve blog yalnızca kişisel kullanım içinde örneğin bir seyahat blogu olarakta kullanılabilir.

Bir yaşam tarzı blogu nedir?

Bir yaşam tarzı blogu, bir yazarın kişisel ilgi alanlarının, günlük aktivitelerinin veya bir konu hakkındaki fikirlerinin dijital bir derlemesidir. Bir yaşam tarzı blogu tipik olarak tek bir konuya odaklanmak yerine yazarın birçok hobisini veya yeteneğini kapsar. Örneğin, bir yaşam tarzı blogu moda, sağlık ve sağlıklı yaşam, seyahat ve ilişkiler için bir bölüm içerebilir. Bir yaşam tarzı blogu genellikle oldukça kişiselleştirilmiştir, bu nedenle genellikle bir arkadaşınızın küratörlüğünü yaptığı günlük yazılarını okuyormuşsunuz gibi hissedebilirsiniz.

Blog yazmanın pek çok faydası vardır. Web sitenize trafik çekmenize yardımcı olur, bu trafiği potansiyel müşterilere daha iyi dönüştürmenize olanak tanır, işletmenizin bir sektörde otorite kurmasına olanak tanır ve işletmenizin büyümesine ve yeni şeyler çekmesine yardımcı olmaya devam eder.

Bir wiki ile bir blog arasındaki fark nedir?

Wiki, siteyi ziyaret eden herkesin içeriği düzenleyebileceği, paylaşabileceği veya yayınlayabileceği ortak bir alandır. Wikipedia bunun en popüler örneklerinden biridir. Öte yandan, genellikle bir blogda düzenleme, paylaşma veya yayınlama yönetici izinlerine sahip yalnızca bir kişi veya bir ekip vardır. Blog ile karşılaşan web sitesi ziyaretçileri, potansiyel olarak blog gönderisinin altına yorum bırakabilir, ancak sitede yayınlayamaz veya yayınlanan materyali düzenleyemez.

Blog ne için kullanılır?

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek