WordPress gibi ücretsiz bir platformda bile blog yazmak pahalı olabilir. Gönderilerinizi oluşturmak için geçen süreye ek olarak, barındırma sağlayıcınıza, alan yenileme ücretlerine, güvenlik sertifikalarına ve kullandığınız tüm premium eklentilere borçlusunuz.

Öyleyse, ” Bunun için para almam gerekmez mi?” diyorsan yalnız değilsin. Elbette, bir WordPress blogundan para kazanmak için tüm yaklaşımlar biraz fazladan çalışma gerektirir ve kesinlikle hızlı bir şekilde zengin olmanın kesin bir yolu yoktur. Bununla birlikte, başarılı blogcular tarafından kullanılan, kendiniz için deneyebileceğiniz bir avuç iyi kullanılmış strateji vardır.

 

wordpress blog yazarak para kazanmanın yedi yolu

WordPress Blog Yazarlığı

1. Görüntülü reklamlar yerleştirin.

Genellikle WordPress’ten para kazanmanın en basit yolu, görüntülü reklamlardır. Bu reklamlar, sayfalarınızda statik ekranlar, pop-up’lar ve / veya yerel reklamlar olarak görünebilir .

Görüntülü reklamlar için en yaygın iki ödeme modeli, tıklama başına ödeme (PPC) modeli ve gösterim başına ödeme (PPI) modelidir. Bir PPC modelinde, birisi sitenizdeki bir görüntülü reklamı tıkladığında ödeme alırsınız. PPI modelinde, bir kullanıcı bir reklam gördüğünde size ödeme yapılır. Kullanıcılar tutarlı bir oranda tıkladıkları sürece PPC modelleri size daha fazla kazandıracaktır.

Görüntülü reklamlar yerleştirmek için, blog yazarları reklam ağlarıyla, reklam verenleri reklamları barındırmak için web siteleriyle eşleştiren şirketler ile ortaktır. Ağınız, reklam tıklamalarınız / gösterimleriniz için size ödeme yapar ve sitenizde hangi reklamların görüneceğini belirler; bu nedenle, reklamları göstermeyi seçerseniz saygın bir ağ seçtiğinizden emin olun.

Google Adsense ile WordPress Para Kazanmanın Yolu

En popüler WordPress reklam ağı Google AdSense‘tir . AdSense ücretsizdir, kullanımı kolaydır ve herhangi bir ağdaki en geniş hedefli reklam havuzunu destekler. PPC modelinde çalışır ve yayıncılara her bir reklam tıklamasından elde edilen kârın % 68‘ini rekabetçi bir oran olarak verir.

Ancak AdSense tek seçenek değil. Denemek için birçok Google AdSense alternatifi de var. Bazıları daha iyi ödemeler sunar ve diğerlerinin ortak olmak için daha gevşek içerik gereksinimleri vardır. AdSense’e varsayılan olarak geçmeden önce seçenekleriniz üzerinde biraz araştırma yapmaya değer.

Reklamlar, yeni blog yazarlarının blog oluşturma çabalarından pasif gelir elde etmeleri için ortak bir yoldur. Ancak, kendinizi denemeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var:

  • AdSense gibi saygın ağların, ortak olmak için yerine getirmeniz gereken oldukça katı gereksinimleri vardır. Yaygın bir gereksinim, mevcut bir kaliteli blog gönderileri katalog havuzuna sahip olmaktır. Yepyeni blog yazarları muhtemelen bu temelde uygun olmayacak.
  • Tam zamanlı maaş bir yana, yalnızca görüntülü reklamlardan önemli bir gelir elde etmek için iyi miktarda trafiğe ihtiyacınız olacak. Bazı reklam ağlarının, başlamak için bile minimum aylık trafik gereksinimi vardır.
  • Kullanıcılar genellikle reklamları ara sıra en iyi ihtimalle yararlı ve en kötüsü de sinir bozucu bulur, özellikle de her sayfaya çok fazla yerleştirirseniz. Dikkat dağıtıcı reklamlarla dolu bir blog okuyucularınızın güvenine zarar verebilir.
  • Birçok kullanıcı reklam engelleyiciler kurar veya ” banner körlüğü ” geliştirir. Her ikisi de reklamdan para kazanmanın görüntülenmesinin önünde engel oluşturur.

Yine de görüntülü reklamlar, tıklamalar ve gösterimler getirmek için yeterli içeriğe ve trafiğe sahip oldukları sürece blog yazarlarının pasif gelir elde etmelerinin en kolay yollarından biridir. Bu stratejiyi daha kazançlı bir şeye doğru bir adım olarak seçebilirsiniz.

2. Affiliate pazarlamacısı olun.

Tartışacağımız ikinci pasif gelir fırsatı, affiliate pazarlamasıdır. Reklamlarla karşılaştırıldığında, bu seçenek kullanıcı deneyimi için daha iyidir ve daha karlı olma potansiyeline sahiptir. Business Insider’a göre, dijital pazarlama gelirinin % 15‘i affiliate programlarından geliyor.

Affiliate pazarlamacıları, blog içeriklerinde üçüncü taraf ürünleri tanıtır. Blog yayınlarında ürünlerden bahsediyorlar ve ziyaretçilerin ürünü üçüncü taraf web sitesinde izleyebilecekleri ve satın alabilecekleri özel affiliate bağlantıları yerleştiriyorlar.

Satış ortağı bağlantılarınız, trafiğin blogunuzdan geldiğini satıcıya işaret eden benzersiz bir izleme koduyla etiketlenir. Ziyaretçiler bu tanımlama bağlantınız aracılığıyla kendi web sitelerinden bir ürün satın aldıklarında, gelirin bir kısmını alırsınız.

Bloglar, affiliate pazarlaması için özellikle iyi bir platformdur çünkü affiliate bağlantı yerleştirme için birçok fırsat vardır. Örneğin, bir ürün hakkında yorum yazabilir veya bir yayında daha büyük bir konu hakkında bir üründen bahsedebilirsiniz.

Amazon Associates, iki milyondan fazla affiliate pazarlamacısına sahip, affiliate pazarlama alanındaki en büyük oyuncudur. Amazon Associates ile, Amazon’da bulunan herhangi bir ürün için affiliate bağlantıları yerleştirebilir ve sitenizdeki herhangi bir satın alma işlemi için ödül kazanabilirsiniz (yalnızca tanıtımını yaptığınız ürünler değil). Bu bağlantıları WordPress’e yerleştirmek nispeten kolaydır ve Amazon bağlantılarınızı yönetmenize yardımcı olacak eklentiler bile vardır .

Amazon’un yanı sıra, alternatif affiliate ağları da var ve birçok şirket de kendi ortaklık programını sunuyor. Hoşunuza giden bir ürün düşünün ve web sitelerinde sunup sunmadıklarını kontrol edin. Ayrıca en iyi ortaklık programları listemizle başlayabilirsiniz.

En çok kullanılan Affiliate  ortaklığı programları

WordPress’te Affiliate pazarlamasına başlamak için bazı ipuçları:

  • En iyi Affiliate pazarlamacıları, tanıtımını yaptıkları ürünlerden gerçekten keyif alır ve bundan yararlanır. Okurların önerilerinize güvenmesi için ürünleriniz konusunda samimi ve seçici olun.
  • Affiliate programlarınızın kurallarına uyun ve bağlantılarınız Affiliate bağlantıları olduğunda her zaman gönderinizde açıklayın.
  • Görüntülü reklamlar gibi, bir hedef kitleniz yoksa bir satış ortaklığı programından kar sağlamazsınız. Satış ortağı bağlantılarını yerleştirmeden önce mükemmel içerikle okuyucu kitlenizi oluşturun.
  • Uzmanlık alanınızdaki ürünleri tanıtın. İçeriğinizi para kazanma stratejinize uyacak şekilde değiştirmenize gerek yoktur. Bloglama konunuz içinde büyük olasılıkla bir Affiliate pazarlama programı vardır.

3. Sponsorlu blog yazıları yazın.

Yerleşik bir yazar olarak, markaların gönderilerinizde ürünlerini belirtmeniz veya incelemeniz için size ödeme yaptığı sponsorlukları güvence altına alabilirsiniz. Gönderilerin tamamını bir ürüne ayırmak sizin açınızdan daha fazla çaba gerektirirken, satış ortaklığı pazarlaması ve görüntülü reklamlardan çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Düzenli olarak incelemeler yayınlıyorsanız, halihazırda bahsettiğiniz markalarla bağlantı kurabilirsiniz.

Şirketler sponsorlu içerik önermek için sizinle iletişime geçmiyorsa, sponsorluk isteyen markalara ulaşmak sizin sorumluluğunuzdadır. Yerleşik bir okuyucu tabanına sahip olmak, markaların bir sponsorluk anlaşmasına katılma olasılığını çok daha fazla artıracaktır.

Affiliate ( satış ortaklığı ) pazarlamasında olduğu gibi, sponsorluk seçimlerinize dikkat edin ve önerileriniz ve görüşleriniz konusunda samimi olun. Yeterince ses getiren içerik oluşturmak için çok çalıştınız ve okuyucular, nişinizden dönerseniz fark edecekler.

Son olarak, sponsorlu içerik ile yerel reklamcılık arasındaki farka dikkat edin. Yerel reklamlar, içeriğinizin geri kalanıyla harmanlanan ve reklam verenler tarafından oluşturulan bir görüntülü reklamcılık türüdür. Sponsorlu içeriğinizi kendiniz yazarsınız.

4. Özel içerik satın.

Bir süre blog yazdıktan sonra, muhtemelen bir konudaki uzmanlığınızı geliştirdiniz ve okuyucularınızın da aynısını yapmasına yardımcı oldunuz. Deneyimli blog yazarları arasında bir başka yaygın para kazanma stratejisi de premium içeriktir.

Premium içerik, blog oluşturma alanınızdaki konuları kapsamalı, ancak standart blog yayınlarınızın ötesinde bilgiler sunmalıdır. Hangi içeriğin okuyuculara değer sağlayacağını merak ediyorsanız, birçok olası içerik türünden birini düşünün:

  • Özel gönderiler:

    Bu gönderiler, ücretsiz gönderilerinize ek olarak ekstra değer sağlar. Özel blog gönderileri tamamen yeni parçalar olabilir veya mevcut gönderileri genişletebilir veya büyütebilir.

  • Yazdırılabilir blog gönderileri:

    Diğer bir seçenek, en uzun gönderilerinizi kullanıcıların satın alabileceği yazdırılabilir PDF’lere dönüştürmektir. Ayrıca bu PDF’lere, eğitici gönderiler için bir özet veya çalışma sayfası gibi bazı özel bonus içerikler de ekleyebilirsiniz.

  • E-kitaplar:

    E-kitaplar bloglar için çok uygundur. Üretmek için diğer içerik türlerine göre daha az zaman ve çaba harcarlar, genellikle uygun maliyetlidirler ve hatta eski blog içeriğinden bir tane bile  oluşturabilirsiniz.

  • Dersler:

    Bir e-kitabın üzerindeki bir sonraki adım, konularınızla ilgili tam bir çevrimiçi derstir. Mevcut blog içeriğinizi bir başlangıç ​​noktası olarak kullanın ve bilginizi yazılı ve / veya video içeriği aracılığıyla öğrencilere sindirilebilir bir formatta sunun. Bu biraz ciddi çaba gerektirecek, ancak kursunuzu  oluşturmanıza yardımcı olması için LearnPress gibi bir e-öğrenme eklentisini kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, ücretli teklifinizde okuyucu satmak için, önce değerinizi ücretsiz içerikle kanıtlamanız gerekir. Herkese açık blog yayınlarınıza ek olarak, listelediğim içerik türlerinden herhangi birinin ücretsiz sürümlerini oluşturabilirsiniz. Bu, bilgi ve kalitenizi eski ve yeni okuyuculara harcamaya başlamadan önce bildirecektir.

5. Ürün satmak.

WordPress blogunuzda sadık okuyucuların çalışmanızı desteklemesi ve markanızı tanıtması için etkili bir yoldur. Ücretli içeriğe benzer bir şekilde, sitenizde bir çevrimiçi mağaza aracılığıyla fiziksel ürünler de satabilirsiniz.

Mevcut blogunuza bir mağaza bileşeni ekleyebilen veya sitenizi bir blog bileşeni ile bir mağazaya dönüştürebilen birçok ücretsiz ve ücretli WordPress e-ticaret eklentisi vardır.

6. Ücretli üyelik teklif edin.

Üyelik web sitesi, üyeler için kapılı içeriğe erişim sunan bir web sitesidir. Üyelik blog siteleri ayrıca hayranların gönderilerinizi tartışması ve sizinle etkileşim kurması için bir topluluk forumuna veya mesaj panosuna erişim sağlayabilir.

Bu para kazanma yöntemi, üyelik maliyetleri tekrarladığından, tek seferlik ücretli içerikten daha güvenilirdir, ancak aynı zamanda çok daha fazla iştir. Sadece yeterince büyük bir takipçi toplamanız ve değerinizi ücretsiz kaynaklarla kanıtlamanız değil, aynı zamanda içerik stratejinizi düzenli olarak güncellenen premium içeriğe uyacak şekilde değiştirmeniz gerekir.

Ancak, alternatif bir üyelik hizmeti olan Patreon’dan bahsetmezsek bu kılavuz eksik kalır.

Patreon, hayranların özel üyelik içeriği karşılığında içerik oluşturuculara aylık olarak sponsor olmalarını sağlayan bir platform. Patrepğpğszzzzzzzzzzxon sayfanızda, her katman için artan avantajlarla üyelik katmanları belirleyebilir ve destek isteyen blogunuza CTA‘lar yerleştirebilirsiniz.

 

Patreon ödeme ve bağış alma

Patreon

Patreon sizin için içerik geçişini, üyelik katmanlarını ve ödemeleri yönetir ve yinelenen gelirinizden yüzde bir ücret alır. Maliyete uygunsanız, Patreon sıfırdan bir üyelik sitesi oluşturmanın hafif bir alternatifidir.

7. Okurlarınızdan bağış isteyin.

Özel ücretli teklifler üretmek için zamanınız ve kaynaklarınız yoksa, okuyucularınızdan bir kerelik veya yinelenen bağışlar talep edebilirsiniz.

Bağışların tutarlı bir gelir sağlama olasılığı daha düşük olsa da, her şeyden önce yazılarınıza odaklanmanızı sağlayan düşük çaba gerektiren, düşük anahtarlı bir yaklaşımdır.

“Bağış” teriminin hayır amaçlı bir amaç veya kâr amacı gütmeyen kuruluş misyonunu ifade edebileceğini unutmayın; bu nedenle, özellikle bu yöntemi diğer para kazanma stratejileriyle birlikte kullanıyorsanız, bu kelimeyi kullanırken dikkatli olun. Reklamları iletirken bağış istemek samimiyetsiz bir şekilde ortaya çıkabilir – “Destek” kelimesini kullanmak veya bir Patreon sayfası oluşturmak, kitle kaynaklı gelir için daha iyi bir alternatif olabilir.

WordPress Blogunuzdan Para Kazanmanın Önemi

WordPress web siteleri o kadar esnektir ki bir WordPress blogdan para kazanmanın pek çok yol vardır. Her yöntem belirli bir içerik oluşturucu türü için işe yarayacak olsa da hiçbir çözüm mükemmel değildir. Listelediğimiz tüm para kazanma stratejilerinin kendi artıları ve eksileri var ve hepsi anlamlı getiriler sağlamak için en azından düzgün, istikrarlı bir takip gerektiriyor.

Bu nedenle, her şeyden önce, enerjinizi blogunuzun kalitesine ve okuyucuların ortaya çıkardığı değerlere odaklamalısınız. Yalnızca blog yazarak kar etmenin hızlı ve kolay bir yolu yoktur, ancak pratik yapmak, deneme yanılmak ve nişinize hizmet etmek, kelimenin tam anlamıyla, karşılığını verecektir.

Kaynak: hubspot