Neden WordPress Kullanmalıyız?

09 Ocak 2018 | İnternet, Teknoloji, Wordpress

wordpress kurulum wordpress tema wordpress tasarım wordpress yazılım

Geçmişte bu izlenim gerçek olsa bile, WordPress yıllar içerisinde kendisini sürekli geliştirip, güncel teknolojilere uyumlu bir hale getirerek, sağlam, güvenilir ve SEO dostu bir içerik yönetim sistemine dönüşmüştür.

Bir çoklarımız WordPress’i bir blog platformu zannetmektedir.

WordPress  mobil uygulamalar oluşturmak ve büyük web siteleri yapmak için kullanılabilir durumdadır. WP isterseniz kişisel blog olarak kullanmak hala mümkündür.

  • En iyi yanı kolay kullanıma sahip olması ve her şeye uyabilecek şekilde esnek kullanılmasıdır.
  • İnternet dünyasında tüm web sitelerinin %29 ‘una yakını WP içerik yönetimi sistemi ile oluşturulmuştur.
  • Bir çok büyük marka web sitelerini sağlam ve güncel özellikleri yüzünden WP ile yapmıştır.
    E-Bay, Sony, LinkedIn, Google Blog, New York Times, Disney, Microsoft CMS, Obama.org, Voque
    Daha Fazla.

    WordPress Ücretsizdir

    wordpress ücretsiz

    WordPress Ücretsiz

    Ücretsiz bir yazılım olması, WP’yi bireysel kullanıcıları için önemli bir maliyetten kurtulmalarını sağlıyor. WordPress resmi sitesinden ücretsiz indirebilir, kurabilir ve esnek kullanım kolaylığıyla istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
    İstediğiniz her türlü web sitesini WordPress ile yapmak mümkündür. Açık kaynak olması ve yazılımın kaynak kodlarına erişim kolaylığı yüzünden herkes inceleyebilir ve kendine göre istediği değişikliği yapabilir.

    Her gün geliştiriciler tarafından onlarca ücretsiz tema yapılmaktadır. Bazı kaynaklara göre 27000’i aşkın ücretsiz WordPress teması ve 45000’i aşkın ücretsiz eklenti bulunmaktadır.
    60 milyondan fazla insanın güvenini kazanmıştır.

    Kullanım Kolaylığı

    WordPress Kullanım kolaylığı

    WordPress kolaylığı

    WP kullananlar onu evleri gibi severler. Çünkü o kadar kolay öğreniliyor ki temel eğitimleri bile bir günde öğrenebiliyorsunuz. Kullanım kolaylığı sayesinde hemen hemen herkes rahatlıkla kullanmaya başlar. Her gün binlerce yeni insan WordPress ailesine katılmaktadır.

     

    WordPress Genişletilebilir

    WordPress Genişletilebilir Özelliği

    WordPress Genişletilebilir

    Temalar ve eklentilerle WP genişletilebilir özelliklere sahip olabiliyor. WP’in kullanımı ve kurulumu o kadar kolaydır ki; WordPress kullananların çoğu ne tasarım bilir ne de programlama bilir.
    Binlerce ücretsiz temanın olması WP’i en ideal platformlardan yapıyor. Web sitenize bu sayede istediğiniz görünüm ve hareketi verebiliyorsunuz. Her türlü web sitesi için onlarca farklı WordPress Teması bulmak mümkün.
    Olağan üstü esnekliği ve kullanım kolaylığı sayesinde hiç kod yazmadan sitenin renklerini, logosunu, arka planını ve içeriklerini rahatlıkla değiştirebilirsiniz.
    Ücretsiz eklentiler sayesinde WP’ye dilediğinizce esneklik katabilirsiniz. Bazı premium eklentilerde ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bu eklentiler web sitenize mükemmel işlevsellik kazandırmakla kalmıyor, sitenize tamamen ücretsiz yeni bir platform ekleme imkanı da sunuyor.

    Arama Motoru (SEO) Dostu

    Google Arama Motoru Optimizasyonu

    Google

    Yüksek kalitede kod standartları kullanılarak yazılmış olan WP, semantik bir işaret sistemi üreterek web sitenizi arama motorları için önemli bir hale getirerek, rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlamaktadır.
    Özel tasarım ve kodlama yapısıyla Search Engine Optimization – SEO dostudur. Özel ve ücretsiz SEO eklentileri kullanılarak bu özellikten daha fazla yararlanabilirsiniz. Sitenizin arama motorlarında üst sıralarda olması hem rekabetinizi kolaylaştırır hemde gelirinizi arttırır.

    Yönetmesi Çok Kolay

    wordpress yönetim

    WordPress Yönetimi

    WP yönetim panelinden temalar ve eklentilerinizi hiç bir yardıma ve programlama becerisine sahip olmadan güncelleyip yönetebilirsiniz.
    Bu panel size güncellemeler geldiğinde otomatik olarak uyarı gönderir ve yeni sürümler çıktığında otomatik güncelleme seçeneği sunar. Yedeklemeleri düzenli yaparsanız WP sitenizde ki içeriğinizi koruma altına alır.

    WordPress Güvenlikte Uzman

    WordPress Güvenlik Uzmanı

    WordPress Güvenlik

    Geliştirilirken en başından beri güvenlik en üst safhada olacak şekilde tasarlanmıştır. Web siteleri bu nedenle oldukça güvenlidir. Güncelleme ve kullanılan eklentiler her zaman kontrol edilmektedir. Her ne kadar güvenli olursa olsun internet de bazı zamanlar güvenlik zafiyetleri içerir. Önlemlerinizi geç kalmadan almayı unutmayın. Her zaman belirli periyotlarda yedekleme yapın.  Güvenlik tehditlerine karşı Sucuri ve Symantec gibi özel platformları kullanabilirsiniz.

    Farklı Medya Çeşitlerinin Kullanımı

    WordPress farklı multi medya

    Multi Medya

    WP’in amacı sadece metin yazmanızı sağlamak değildir. Web sitesinde ses, görsel içerik ve görüntülü (video) içerikleriniz’i kullanmanıza olanak sağlayan bir platformdur.
    Embed özelliğini desteklediği için WP sitenizde sadece URL’yi kopyala yapıştır yaparak bir çok platformun ses ve görüntü özelliğini kullanabilirsiniz.

    Sizde bu gelişmiş ve mükemmel özelliklere hızlı bir şekilde sahip olmak için bizimle iletişime geçin.

Ozan Gül

Ozan Gül

Yorumlar

Yorum yapın


  1. Gerçekten harika bir yazı olmuş. böyle güzel yazılar bizler için çok faydalı oluyor.

  2. WordPresste yazı yazmanın dışında en önemli olan şey yazılarınıza birilerinin yorum yazması. Ama günümüzde insanlar teknolojinin getirdiği hantallık ve tvlerde yapılan büyüler sayesinde o kadar üşengeç oldu ki artık isim soyisim, mail adresi, web site gibi bilgileri bile girmeye üşenmekteler.

    Tabi buna birde Facebook ile Google+’un etkiside var.
    Nasıl derseniz bir çok web sitesi (bloglar, haber siteleri, portallar vs.) yorum bölümlerinde Facebook yorum eklentisini veya Google+ yorum eklentisini kullanıyor.

    Böylece zaten üye girişi yapmış olduğumuz bu siteler sayesinde yorum yapmakta kullanılacak genel bilgilerimizi wordpress bloklarında yorum yaparken tekrar tekrar girmek zorunda kalmıyoruz. Bu sayede insanlar aynı sohbet ederken yaptıkları gibi yorumlarını ardı ardına yazıyor ve yazılarımıza lezzet katıyorlar, tabi araların da bazen acı yorumlar da gelmiyor değil hani 😉

    Bir zamanlar OpenID gibi bir proje vardı, bu proje sayesinde WordPress, Yahoo, Google, Hotmail, LiveJournal, Technorati ve Aol gibi sitelerde hesabı olanlar OpenID destekleyen web sitelerine tek tık ile bilgilerini girip hem üye olacaklardı hem de yorum yazmakta kullanabileceklerdi. Tabi bu proje halen devam ediyor ama başta Facebook olmak üzere, hemen arkasından Google gelmek üzere ciddi manadaki üye sayısını kullanarak bu projenin dışına çıkıp kendi tekellerini kurdular.

    Bu tekel olma furyasına biraz geçte olsa WordPress’te katılmış durumda. Artık ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip, internetteki her 6 web sitesinden birisi wordpress alt yapısına sahip ya da wordpress.com’u kullanmakta. Haliyle kullanılması gereken bir potansiyel.

    • Sizler için faydalı olduysa ne mutlu bizlere. Araştırılıp yazılmasını istediğiniz bir konu varsa lütfen bize iletin.
      Haber bültenimize abone olarak yeni yazıları anında görüp okuyabilirsiniz.

  3. Wordprees hakkında anlatılan en açıklayıcı ve anlaşılır yazı olarak kayıt ediyor ve çevremle paylaşıyorum.

  4. Genel olarak wordpress neden kullanmamız gerektiği güzel anlatılmış. aslında böyle makaleler sürekli yazılsa kullanıcı neyi nasıl nereden bulup kuracağını yada satın alacağını bilir. yazarın ellerine sağlık.

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek