En İyi WordPress SEO Teknikleri ve Eklentileri

18 Kasım 2018 | E-Ticaret, eklenti, İnternet, SEO, Wordpress

wordpress seo teknikleri ve eklentileri

Arama motorları için optimize edilmemişse, görsellik açısından etkileyici olmak veya zengin özelliklere sahip olmak, bir internet sitesi için ne ifade eder? Google, Yahoo, Bing, Yandex, AOL gibi arama motorları, internet sitenizin güzel bir tasarıma sahip olmasıyla doğrudan ilgilenmezler. Onlar için asıl önemli olan şey; kaliteli içeriklerin yanı sıra, anahtar kelimeler, WordPress hosting seçimi, Wordpress tema seçimi, alt etiketler vb gibi detaylardır. Çevrimiçi olarak, internet sitenize hangi arama motorlarından trafik geldiğini denetlemek, başarılı olmanın bir diğer yoludur. Bütün bunları yaparken, arama motorlarının internet siteniz üzerindeki yolculuklarını doğru anlayabilmeniz de çok önemlidir. En iyi WordPress SEO Teknikleri ve Eklentileri hakkında ki bu yazımız sizin için geniş kapsamlı bir kaynak olacaktır.

SEO nedir? İnternet sitemizi arama motorları için optimize etmek neden gereklidir?

WordPress tabanlı bir internet sitesi kullanıyorsanız, onu arama motorları için optimize etmenin ne kadar önemli olduğunu da bilmelisiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi; internet sitenizin görsel açıdan ne kadar güzel hazırlandığının arama motorları için doğrudan bir ilişkisi yoktur. Tabi ki bu internet sitenizin tasarımına dikkat etmemeniz anlamına gelmez. Çünkü kullanıcı deneyiminin de iyi olması, SEO açısından katkı sağlar. Bu nedenle site tasarımına da dikkat etmelisiniz. Fakat SEO çalışmaları olmadan sadece site tasarımına önem vermek, size hiç bir katkı sağlamayacaktır.

seo nedir ve nasil yapilir

WordPress hosting seçimi ve WordPress tema seçimide arka planda SEO için önemli olan durumlardan birisidir. Çünkü, 2016 yılı sonrasında yapılan bir algoritma değişikliği (Bu linkte Google’ın tüm algoritma değişiklerini görebilirsiniz) ile Google’da üst sıralarda bulunmanın şartlarından birisi olarak site hızı gösterilmiştir. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi yazımızın devamında paylaşacağız.

SEO dostu bir internet sitesi, arama sonuçlarının ilk sayfasında görünme şansını arttırır ve bu da site trafiğinizin artması demektir. Sonuç itibariyle her internet sitesi sahibi, daha yüksek bir sıralamaya sahip olmak ister. Bunun için WordPress’in sık sık ortaya çıkan veya sık sık güncellenen SEO eklentileri sunulmaktadır. Tabi bu eklentileri kullanmak, çeşitli ipuçları ve püf noktalarının da bilinmesini gerektirir.

Bugünkü içeriğimiz de, unutulmaya yüz tutmuş bazı SEO tekniklerini ve en iyi SEO eklentilerini içeren bir yazı hazırladık. Bu teknikler, doğru kullanıldığında internet sitenizin Google vb arama motorlarında nasıl sıralandığı konusunda önemli bir fark yaratacaktır.

-Link Yapılarınızı Ayarlayın

Ziyaretçilerimizin internet sitemizdeki alakalı içeriklere ulaşmasını sağlayan linkler mevcuttur. Google gibi arama motorları veya diğer internet siteleri, ziyaretçileri sizin internet sitenizdeki alakalı sayfalara yönlendirmek için bu linkleri kullanır, direkt anasayfaya göndermez.

Buna bağlı olarak WordPress, kolaylık olması ve ihtiyacınızı giderebilmek adına bu linklerin yapısını değiştirmenize olanak sağlar. Bu ayarlara paneldeki Ayarlar (Settings) bölümünden ulaşabilirsiniz.

site içi link yapısı

Bir kaç örnek vermek gerekirse:

Kötü bir link yapısı:

  • www.wordpressajansi.com/?p=4534 (WordPress’de varsayılan link yapısı bu şekildedir.)

İyi link yapısına örnekler:

  • www.wordpressajansi.com/en-iyi-wordpress-seo-teknikleri-ve-eklentileri
  • www.wordpressajansi.com/01/11/2018/en-iyi-wordpress-seo-teknikleri-ve-eklentileri

-İnternet Siteniz İçin Bir Site Haritası Oluşturun

İnternet sitenizde yüzlerce, hatta binlerce içerik bulunabilir. Bu içeriklerin arama motoru dizinlerine eklenebilmesi için internet sitenizin yapısını bildirmeniz gerekir. Google XML site haritası oluşturmak sanıldığından daha kolaydır. WordPress, internet sitenizin site haritasını otomatik olarak oluşturur ve Google’da daha iyi indekslenebilmesine yardımcı olabilecek Google XML Sitemaps gibi eklentileri ücretsiz sunar.

web sitesi xml site haritası

Bazı WordPress temalarında, tema üreticilerinin kendi entegresi olan site haritası eklentileri de bulunur. WordPress tema seçimi esnasında bunu da göz önünde bulundurabilirsiniz.

-Google Analytics Kullanın

Google Analiytics, Google tarafından geliştirilmiş olan ve çok kullanılan bir analiz aracıdır. Kullanımı tamamen ücretsizdir ve internet sitenizin trafiğini takip etmenize olanak sağlar. Google Analiytics, belirlediğiniz hedef kitleye daha iyi ulaşmanıza yardımcı olacak olan trafik kaynağı, davranış ve diğer önemli özelliklerle ilgili bilgi verir.

google analiytics

Aynı zamanda Google Analytics, 404 hata sayfalarını bulur, ziyaretçilerinizin davranışlarını, trafiğin kaynağını inceler, WordPress’te sık karşılaşılan spamlerle mücadele eder ve çok daha fazlası dahil olmak üzere bir çok görevi gerçekleştirmenize yardımcı olur. Sizde sitenizi Google Analiyticse ekleyip web sitenizin sağlığını kontrol edin ve SEO ile rakiplerinizin önüne geçin.

-Arama Motorları İçin Optimize Edilmiş Temaları Kullanın

WordPress tabanlı internet siteleri genelde varsayılan temaları kullanmaz. Bunun için tasarımı güzel olan temalar aramaya odaklanılır. Fakat, güzel ve estetik açıdan çekici bir tema seçmek yerine, tema geliştiricileri tarafından özellikle de arama motorları için optimize edilmiş olan temalar tercih edilmelidir. Wordpress tema seçimi yaparken bu da göz önünde bulundurulmalıdır.

SEO için optimize edilmiş bir WordPress temasının iki ana özelliği vardır: Hız ve kod. En yeni SEO algoritmalarına göre yazılmış bir tema, Google botlarının kaynak kodlarını daha iyi taramasını sağlar. Wordpress tema seçimi yaparken en temiz kodlara sahip, hızlı temaları seçmek gerekir. Eğer teknik bilginiz çok fazla yoksa bile, tema üreticisinin temasını tercih etmiş kişilerin yorumlarını da göz önünde bulundurabilir, WordPress tema seçimi yaparken bunlara dikkat edebilirsiniz.

WordPress temalar hakkında ki makalemiz size uygun en iyi WordPress Temayı bulma konusunda yardımcı olacaktır.

WordPress Temaları Nasıl Bulunur?

-Wordpress Ortam’ı Optimize Edin

Medya içerikleri bir internet sitesinin en önemli parçasıdır. Bu nedenle, SEO çalışmalarınızı tamamen mahvedebilir veya çok iyi noktalara getirebilirler. Resim ve videolarınızı nasıl etiketlediğiniz ve adlandırdığınız SEO için çok önemlidir. Doğru etiketlemeler, görsel aramalarında daha yüksek sıralarda olma şansınızı arttırır. Karmaşık bir dosya ismi veya etiketle yüklenen görsel ve videolar, SEO açısından çok zararlıdır.

wordpress image fotoğraf ve resim optimizasyonu

WordPress tabanlı internet sitelerine bir medya yüklerken, başlığını değiştirme, alt yazı, alt metin ve açıklama ekleme seçeneği sunulur. Bu seçenekleri doğru kullandığınızda, internet sitenizin arama motoru sıralamasını önemli ölçüde iyileştirmiş olursunuz.

-İçeriklerinizi Paylaşabilir Yapın

Sosyal medya, son birkaç yılda büyük bir popülerlik kazandı. Günümüzde, hemen hemen tüm internet kullanıcıları Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin, Pinterest vb gibi birçok sosyal medya ağını aktif olarak kullanıyor. Bu nedenle internet sitenizde yer alan içerikleri paylaşabilir hale getirirseniz, okuyucularınızın sitenizi sosyal ağlarda paylaşmasını ve trafiğinizi arttırmanızı sağlamış olursunuz.

içerik paylaşım butonları

Bunun için sosyal medya paylaşım butonlarını internet sitenize ekleyebilirsiniz. Böylece sadece trafiği arttırmış olmazsınız. Aynı zamanda internet sitenizin güvenilirliğini de arttırmış olursunuz. İstatistiklere göre sosyal medya ile bağlantılı olarak hareket eden internet sitelerinin trafikleri %20 daha fazla artış göstermiştir. Bu nedenle sosyal medyanın gücünü hafife almayın.

-Bağlantı Kullanın ve Metinleri Doğru Şekilde Bağlayın

Büyük bir ihtimalle içeriklerinize bağlantılar eklemenin çok önemli olduğunu biliyorsunuzdur ama  SEO çalışmalarınızı bağlantılara göre optimize etmenin yollarının farkında değilsinizdir.

İnternet sitesi sahiplerinin büyük bir çoğunluğu, içeriklerini internet sitesinde yer alan diğer içeriklere bağlamayı sıklıkla unutur. Kendi yazılarınızı birbirine bağlamak, SEO çalışmalarınızı hızlandırır ve internet sitenizdeki kullanıcı deneyimini geliştirir. Tabi bunu gerçekten uygun olduğunda yapmak gerekir. Sadece bağlantı eklemek için bağlantı eklemek SEO açısından iyi değildir.

site içi link verme internal link building

Yıllar geçtikçe arama motorları da gelişti. Sıralamaları düzenlemek için daha fazla algoritma kalemlerine dikkat etme gereksinimi doğdu. Bununla birlikte bağlantı alaka düzeyi, hem bağlantı metni hem de kaynak sayfanın içeriğinin birbiriyle uyumlu olması durumu önemli bir metriktir. Google’ın 2012’deki algoritma güncellemesinden önce, bağlantı metni Google’ın herhangi bir sitenin alaka düzeyini anlamasının en basit yolu olarak kabul edilmişti. Ama bugün, Google tarafından cezalandırılmaya yönelik bir yöntem olarak geliştirilmiştir.

-Link metni nedir?

Link metnini bir örnekle anlatmaya çalışalım. Örneğin; okuduğunuz bu makale, en iyi SEO tekniklerini anlatıyor. Bu makalenin içerisinde, içerikle alakalı olarak öncelikle bir “Daha önce SEO’nun ne olduğundan bahsetmiştik.” metni iliştirebilir, önceden yazmış olduğumuz bir içeriğe yönlendirebilirdik. Bu cümlenin ardından “İlgili içeriğe buradan ulaşabilirsiniz.” veya “SEO’nun ne olduğuyla ilgili içeriğimiz burada.” diyebilir, bu cümleye bağlantı verebilirdik.

yazı içi link verme link metni nedir?

<a href=”#1″>Tıklandığında Alt Başlığa Gidecek Olan Yazı</a>

<h2><a name=”1″></a>Alt Başlık Konumu</h2>

Örnekte belirttiğimiz gibi yazılmış bir metin, arama motorlarının da hedef sayfanın neyle ilgili olduğunu anlamaları için zorunludur.

Kaliteli İçerik Üretmek

Gelişmiş arama motoru sıralaması için en çok kullanılan SEO tekniği; yüksek kaliteli, kullanıcı dostu içeriktir. Bir blog sitesi de olsa, kurumsal site de olsa arama motorlarında daha üst sıralarda yer almak için kaliteli içeriğe ihtiyacınız var.

Kaliteli içerikten kastımız sadece dil bilgisi ve imla hataları içermeyen yazılar değildir. Okuyuculara hitap eden, dikkat çeken yazılardır.

Yüksek Kaliteli İçerik Nasıl Olur?

-Benzersiz

Google, içerik hırsızlarından nefret eder ama bu kişileri cezalandırmak için zaman harcamaz. İnternet sitenize kaynağı olan bir alıntı eklemek kabul edilebilir ama tüm içeriği olduğu gibi kopyalayamazsınız. Aslında, aynı konu hakkında yazabilirsiniz. İçeriğinizde aynı fikre odaklanabilirsiniz ama birinin yazısını harfi harfine olduğu gibi alamazsınız. Bu nedenle başkalarının blog sitelerinden fikir alabilirsiniz. Aynı yazıyı kendi kaleminizle tekrar yazabilirsiniz.

-Paylaşılabilir

içerik paylaşma butonuDaha önce belirttiğimiz gibi, yüksek kaliteli içerikler ziyaretçilerin kendi arkadaşlarıyla ve takipçileriyle paylaşabilecekleri içerikler anlamına gelmelidir. Zaman zaman çok saçma içerikler bile yazabilirsiniz. Size göre saçma gelen yazılar, bazı internet kullanıcılarının paylaşabileceği birer içerik olabilir. Size yararlı gelmeyen içerikler, başka kişiler için faydalı ve bilgilendirici olabilir. Zaman zaman genel konularınızla alakalı komik içeriklere de yer verebilirsiniz.

-Bilgilendirici

wordpress hizmetleri ve wordpress hızlandırmaListe gönderileri, öğretici içerikler, öğrenmiş olduğunuz dersler, “Nasıl Yapılır?” gibi içerikler, kitlenizin belirli bir sorunu öğrenmesine ve çözmesine yardımcı oluğu için gerçekten en yararlı içeriklerdir. Yardımcı olan, eğiten ve bilgilendiren içerikler yazabiliyorsanız, içeriğinizin daha yüksek kaliteye sahip olduğu düşünülebilir.

Doğru Başlık Etiketlerini Kullanma

İyi bir SEO çalışmasına bağlı olarak, <h1> etiketinden <h6> etiketine kadar, başlık etiketlerini uygun şekilde kullanmak bir hayli önemlidir. Fakat SEO çalışmalarına henüz yeni başladıysanız, başlık etiketlerinden ve bunların doğru kullanımlarından haberdar olmayabilirsiniz.

h tag'i kullanımı ve önemiBaşlık etiketlerini, Wordress’in içerik ekleme panelinde “heading 1″,”heading 2″,”heading 3” şeklinde, “heading 6″ya kadar görebilirsiniz. Peki başlıkları biçimlendirirken bunlardan hangisini kullanacağız?

h1 etiketi her zaman içeriğinizin ana başlığı için kullanılmalı. Ayrıca h1 etiketiyle kullandığınız başlık, mümkün olduğunca açık ve bilgilendirici olmalıdır. Okuyucular bu başlığı okuduğunda içeriğin tam olarak ne hakkında olduğunu anlamalı ve içeriğin tamamını okumayla ilgilenmelidir. H1 başlığını kullandıktan sonraki ek başlıklar için h2, alt başlıklar için de h3 ve h4 etiketlerini kullanabilirsiniz.

Başlık etiketlerini kullanmak, yalnız en iyi SEO uygulamaları için değil, aynı zamanda kullanıcı deneyiminizi geliştirmek açısından da çok önemlidir. Kullanıcılarınıza içeriğiniz hakkında daha iyi bir fikir verir ve çok hızlı bir şekilde onların dikkatini çekersiniz.

Barındırma

wordpress hosting web sitesi barındırma

WordPress hosting seçimi SEO için en önemli detaylardan birisidir. Google’ın 2016’dan sonra internet sitenizin hızını da, üst sıralara çıkarma kriteri olarak belirlediğini duymuş olabilirsiniz. Yani Google’da üst sıralara çıkmak istiyorsanız, internet sitenizin hızı da iyi durumda olmalıdır. Bu da, internet sitenizin kaliteli ve hızlı bir WordPress hosting seçimi yapmanızdan geçer. WordPress hosting seçimi için artık hosting firmaları Linux hosting yerine doğrudan WordPress hosting seçimi yapabileceğiniz hosting paketleri sunmaktadır.

WordPress SEO Eklentileri Kullanma

Henüz SEO işinde yeniyseniz, WordPress’in SEO eklentileri arama motorlarında üst sıralarda bulunmanıza yardımcı olan en iyi yol arkadaşlarınızdır. Bu eklentiler sayesinde, META açıklamaları, site haritaları ve diğer önemli SEO ayrıntılarını manuel olarak eklemek yerine, otomatik olarak olarak eklemenize olanak tanır. Bazı WordPress temalarında SEO eklentilerini pro olarak da edinebilirsiniz. Wordpress tema seçimi yaparken bunu da göz önünde bulundurun.

wordpress seo plugin

WordPress SEO eklentileri, WordPress kullanıcılarının hayatında önemli bir yer tuttuğundan, WordPress kullanıcıları arasında en fazla kullanılan iki eklentinin kullanım detayılarının bir kısmını aşağıda sizler için derledik. Bu eklentilerin birisi Yoast, diğeri ise All in one SEO isimli eklentilerdir. Yoast ve All in one SEO eklentilerine ayrı bir makalede detaylı yer vereceğiz.

Yoast SEO

Yoast SEO Features

wordpress yoast seo plugin

WordPress yönetici panelinizin Eklentiler menüsünde yer alan yeni bir eklenti ekleme kısmından indirdiğiniz Yoast SEO eklentisini kullanabilmek için öncelikle Yoast’ın kendi panelinde aktif etmeniz gereken özellikler mevcuttur. Bunun için yönetici panelinizin SEO menüsünden, Genel sekmesine gelin ve Features bölümünde yer alan tüm özellikleri açık hale getirin. İlk etapta yapılacak bu detayla, Yoast SEO eklentisinin tüm ayarlarını aktif bir şekilde kullanabiliyor olacaksınız. Peki açtığımız bu özellikler neydi? Ne işe yarıyordu?

Yoast SEO’nun Features kısmında yer alan kısımları tek tek aşağıda listeledik:

SEO Analysis: Bu özellik aktif olduğunda, yazı altlarında yer alan kelime analizi kısmını aktif eder. Belirlediğiniz anahtar kelimeye göre uymanız gereken SEO kurallarını belirtir.

Readability Analysis: Okunabilirlik analizi anlamına gelir. Bu özellik aktif olduğunda, SEO kriterleri açısından değil de, yazının gerçek hayattaki okunabilirliğinin ne durumda olduğu belirtilir.

Cornerstore Content: Bu özelliği aktif ettiğinizde, Yoast size site için bağlantı verebileceğiniz diğer içeriklerinizle ilgili öneriler sunar.

Text Link Counter: Bu özellik, bir içerikten site içerisinde yer alan başka bir içeriğe kaç bağlantı çıkışı olduğunu gösterir.

XML Sitemaps: Otomatik olarak site haritası oluşturulmasını sağlayan özelliktir. Yukarıda site haritası oluşturmanın SEO adına ne kadar yararlı olduğundan bahsetmiştik.

Ryte Integration: Bu özellik Yoast’ın haftalık olarak içeriklerinizi kontrol etmesini ve Google’ın bu içerikler indekslerken karşılaşabileceği problemlerle ilgili sizi bilgilendirmesini sağlar.

Admin Bar Menü: En üstte bulunan WordPress yönetici barında bir Yoast menüsü bulundurmanızı sağlar.

Security: Bu özelliği aktif hale getirdiğinizde, Yoast ayarları ve panelini sadece en üst seviye yöneticilerin görebileceği konuma getirmiş olursunuz.

Yoast Web Yöneticisi Araçları

İnternet sitenizi Google’a kaydederken, Google’ın search console üzerinden size verdiği bir doğrulama kodu olur. Bu kodu Yoast panelindeki Web Yöneticisi Araçları sekmesinde yer alan Google Verification Code kısmına yazabilirsiniz. Bunu yapıp kaydettiğinizde, siteniz Google tarafından doğrulanır ve kaydınız tamamlanmış olur. Bu tür işlemleri Bing ve Yandex arama motorları için de yapabilirsiniz.

Search Appearance – Yoast SEO

Bu bölümde, kısa kodlar kullanarak Google vb arama sonuçlarında görünecek olan site başlığını belirleyebilirsiniz. Kullanabileceğiniz kısa kodlara aşağıda yer verdik.

%%date%% İçeriğin tarihi
%%title%% İçeriğin başlığı
%%sitename%% İnternet sitesinin ismi
%%sitedesc%% Sitenin genel açıklaması
%%excerpt%% Varsa konu başlığı, yoksa otomatik oluşturur
%%excerpt_only%% Varsa konu başlığı, yoksa otomatik oluşturmaz
%%tag%% Etiket
%%category%% İçeriğin kategorisi
%%category_description%% Kategori açıklaması
%%tag_description%% Etiket açıklaması
%%term_description%% Terim açıklaması
%%term_title%% Terim başlığı
%%modified%% İçeriğin son düzenlenme tarihi
%%id%% İçeriğin ID numarası
%%name%% İçeriğin ait olduğu yazar adı
%%userid%% İçeriğin yazar kayıt ID’si
%%searchphrase%% Aramada kullanılan kelime
%%currenttime%% Olağan (şuanki) saat
%%currentdate%% Olağan (şuanki) tarih
%%currentmonth%% Olağan (şuanki) ay
%%currentyear%% Olağan (şuanki) yıl
%%page%% Sayfa numarası
%%pagetotal%% Toplam sayfa sayısı
%%pagenumber%% Sayfa numarası
%%caption%% Ekteki görselin açıklaması
%%focuskw%% Odaklanılan anahtar kelimeler
%%cf_<custom-field-name>%% Özel alan ekleme
%%ct_<custom-tax-name>%% Özel taksonomi alanı
%%ct_desc_<custom-tax-name>%% Özel taksonomi açıklaması
%%sep%% Başlık Ayıracı

Yoast eklentisi ile ilgili daha detaylı bir makaleye internet sitemizde yer vereceğiz.

All in one SEO

all in one seo plugins

All in one SEO eklentisi de, WordPress kullanıcıları tarafından en fazla kullanılan iki eklentiden birisidir. Bu eklentinin Yoast’a göre en büyük avantajı, kurulumu sırasında varsayılan olarak gelen ayarlarda çok da fazla değişiklik gerekmemesidir. Fakat Yoast’ta yaptığımız gibi, All in one SEO’da da özellikleri kullanabilmek için bazı ayarların açık olması gereklidir.

İşinize yarayan özellikleri açın demeyeceğiz. Çünkü buradaki özelliklerin tamamı işe yarar özelliklerdir. Bu nedenle tamamını aktif etmeniz sizin yararınıza olur. Aralarında free olanları aktif edebilirsiniz. Pro versiyonla alabileceğiniz video site haritası da mevcuttur.

XML Site Haritası: Bu özellikle XML site haritanızı oluşturarak, arama motorlarının sitenizi daha iyi taramasını sağlayabilirsiniz.

Sosyal Meta: İnternet sitenizin sosyal medya entegresini iyileştiren bir özelliktir.

robots.txt: Arama motoru yazılımlarına sitenizin hangi bölümlerini dizine ekleyebileceğini, hangi dizini taraması gerektiğini söyleyen bir komut dosyasıdır. Bu özellik sayesinde bu dosyayı rahatlıkla oluşturabilirsiniz.

Dosya Düzenleyici: Sitenizin ince ayarlarını içeren dosyaları düzenlemenize yarar.

İçe Aktarma ve Dışa Aktarma: Mevcut ayarlarınızı başka internet sitelerine aktarmanızı veya başka bir internet sitenizdeki ayarları bu internet sitesine aktarmanızı sağlayan özelliktir.

Kötü Bot Engelleyici:

Kötü niyetli ve internet sitenizin yavaşlamasına neden olan botları engelleyen özelliktir.

Performans:

SEO performansını optimize etmenizi sağlayan özeliktir.

Video Site Haritası:

İnternet sitenizde barındırdığınız videolar hakkında ek bilgi içeren site haritaları oluşturmaya yarayan özelliktir. Video site haritası oluşturmak, Google’ın sitenizdeki video içeriğini, özellikle de yakın zamanda eklenmiş olan veya normal tarama mekanizmalarımız aracılığıyla keşfedemeyeceğimiz içeriği bulmasına ve anlamasına yardımcı olmak için çok faydalı bir yoldur.

Genel Ayarlar

Genel Ayarlar bölümü, internet siteniz ile ilgili düzenlemeleri yapacağımız genel ayarların olduğu bölümdür.

Buradaki seçenekleri de detaylıca aşağıda belirtelim:

Standart URL’ler :

Varsayılan olarak işaretli gelen özelliktir. Sitenizin basit url değişkenliği gösterdiği durumlarda arama motorlarının 2 ayrı sayfa algılamaması için seçili olması gerekmektedir.

Canonical URL’ler için Sayfa Numaralandırma Yok :

İnternet sitenizdeki içerikler arttıkça, içeriklerin yer aldığı sayfalar 1,2,3 şeklinde numaralanmaya başlar. Google’da her sayfa ayrı indekslenir. Google’dan gelen kullanıcıların, birinci sayfa dışında farklı bir sayfaya gelmemeleri adına, bu seçeneği işaretleyerek tüm kullanıcıları ilk sayfaya gönderebilirsiniz.

Özel Canonical URL’leri Etkinleştir :

Eski içeriklerinizin ismini veya linkini değiştirmek istediğinizde, arama motorlarında indekslenmiş eski içeriklerinizden gelen kişileri, yeni linkle yayınladığınız içeriğe yönlendirilmesi sağlanır. Kısacası eski adres, yeni adrese yönlendirilmiş oluyor.

Orjinal Başlığı Kullan :

Eğer temanızın orjinal başlık yapısını kullanmak istiyorsanız bu seçeneği işaretlemelisiniz.

Schema.org Biçimlendirmesini Kullan :

Bu seçenek zengin snippet kullanmanıza olanak tanır. Bu şekilde arama motorlarına daha bilgi sağlayabilirsiniz. Bu nedenle seçeneği işaretliyoruz.

Önemli Olayları Kayıt Et :

Eğer hata loglarını ben incelemek istiyorum diyorsanız işaretleyin. Fakat bu durum sitenizde zamanla şişmeye sebep olabilir.

All in one SEO eklentisi ile ilgili daha detaylı bir makaleye internet sitemizde yer vereceğiz.

Dipnot:

Söz konusu SEO çalışmaları olduğunda, aslında daha farklı birçok teknik ve taktikler mevcuttur. Fakat yukarıda bahsedilenler WordPress tabanlı internet siteleriniz için kullanılabilecek en iyi SEO tekniklerinden bazılarıdır.

İçeriğinizi, arama motorlarının ilk sayfasında bulunabilmeniz için mümkün olan en iyi hale getirmeniz gerekir. Google’dan ve diğer arama motorlarından sürekli trafik çekerken bu ipuçlarından en iyi şekilde yararlanın ve ziyaretçilerinizin ilgisini çekin.

Sizlere daha iyi hizmet verebilmemiz için lütfen bizimle iletişime geçin.

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek