WordPress Site Açarak İnternetten Para Kazanma

26 Aralık 2020 | E-Ticaret, İnternet, Para Kazanma, woocommerce, Wordpress

Wordpress Site Açarak İnternetten Para Kazanma

Dolandırılmak korkusu gütmeden online olarak para kazanmanın bir yolunu mu arıyorsunuz? WordPress ile para kazanma yolları nelerdir?

WordPress tabanlı internet siteleri, tüm evrenin bilinen en büyük yayın platformudur ve tüm internet sitelerinin %27’sinden fazlası WordPress ile oluşturulmuştur. ” Sevdiğiniz şeylerle ilgili makaleler yazarak online para kazanabilir, bunun için WordPress bloglarını kullanabilirsiniz “. Bu yazıda, internetten para kazanma yollarını bulma konusunda araştırmaktan vazgeçmeyenler için, WordPress ile online blog yazısı yazarak kazanç sağlamanın 25 yolundan bahsedeceğiz.

Öncelikle bir uyarı: Bu makale, zengin olmanın değil, para kazanmanın yolunu anlatıyor!. İnternetten zengin olmanın yolları isimli makaleyi arıyorsanız, o makale bu makale değil. Ayrıca başka yerde bu tür yazılar gördüyseniz; pahalı arabalar, konaklar veya plajlarla süslenen fotoğraflara da aldanmamanızı tavsiye ederiz. İlk cümledeki “dolandırılmak” eylemiyle karşılaşmamak için tavsiyemize kulak verin. Buradaki içerik ise, tam olarak bir WordPress alt yapısı kullanarak yasal yollardan para kazanmayla alakalı bir kılavuzdur. Buradaki yöntemlerin çoğu, zaman ve yatırım gerektirebilir. Karşılık almaya istekli olduğunuz sürece, ödüllendirilirsiniz.

Yeni başlayanlar statüsündeyseniz ve WordPress  kurulumu konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, uzman ekibimiz kurulumlar için size yardımcı olacaktır. Bunun için WordPress Ajansına ulaşın. WordPress kurulumu gerçekleştiyse, artık bu kılavuzu okumaya hazırsınız. Bu makale çok uzun bir makale olduğundan dolayı, içerikle ilgili bilgilendirici bir içindekiler tablosu oluşturduk.

wordpress site açarak en hızlı şekilde para kazanmanın kısa yolları

İçindekiler

Blog İçeriğinizden Para Kazanmak

  1. Affiliate Marketing ile Para Kazanmak
  2. Google Adsense Eklemek
  3. Doğrudan Reklam Satışı Yapmak ve WordPress Reklam Eklentisi Kullanmak
  4. Sponsorlu Blog İçerikleri Yazmak
  5. Ürün İncelemesi İçerikleri Yazmak
  6. Web Sitesi Satmak

Ücretli Üyelik Sistemi

  1. VIP Üyelik Sistemi Oluşturmak
  2. Forum Oluşturmak

Web Dizini Sistemi

  1. Dizin Oluşturmak
  2. Rehber Dizini Oluşturmak
  3. Etkinlik Dizini Oluşturmak

Dijital Ürün Satışı

  1. E-Book Satışı Yapmak
  2. Online Kurs ve Eğitim Satmak
  3. Ücretli bir Online Seminer Satışı Yapmak

Hizmet Satışı

  1. Freelance Hizmetler Sunmak
  2. Danışmanlık Vermek
  3. Koç Olmak

Fiziksel Ürün Satışı

  1. WooCommerce ile E-Ticarete Başlamak
  2. Online Tişört Mağazası Oluşturmak
  3. Dropshipping Mağazası Oluşturmak
  4. Amazon Affiliate Mağazası Oluşturmak

WordPress Tasarımcısı veya Yazılımcısı Olmak

  1. WordPress Eklentileri Geliştirmek
  2. WordPress Temaları Satmak
  3. Tasarım Satışı Yapmak

Bağış Kabul Etmek

Aşağıda bu başlıklarla ilgili geniş detaylara ulaşabilirsiniz.

Blog İçeriğinizden Para Kazanmak

Blog yazarlığı yaparak nasıl para kazanacağınızı düşündüğünüzde aklınıza ilk gelen reklamdır. Doğrudur. WordPress ile reklamlarla para kazanma en kolay ve hızlı yöntemdir Ama blog içeriğinden para kazanmak için gerekli olan farklı yollar da vardır. İşte en fazla kullanılan bazı yöntemler:

1. Affiliate Marketing ile Para Kazanmak

Affiliate Marketing, Türkçe karşılığıyla Satış Ortaklığı sistemi en temel tanımıyla internetten para kazanma yöntemidir. Başka firma ya da kişilere ait ürünlerin satışıyla gelir elde edilmektedir. Satışı yapan firma ya da kişi, aracılık edecek kişiye ürün satış linkini verir ve bu kişi internet ortamında satış linkini paylaşarak yapılan her satıştan para kazanır. Özel olarak inşa edilmiş izlenebilir linkler kullanarak kitlenizi bir ürüne veya hizmete yönlendirebilirsiniz. Bu linklere tıklayan her bir kullanıcı bu ürünü veya hizmeti satın aldığında siz de komisyon alırsınız. Bir çok kuruluşun satış ortaklığı programı vardır. Sizin blogunuzda yer alan konuyla alakalı bir satış ortaklığı yaparsanız, getirisi daha fazla olabilir. Satış ortaklığı yapabileceğiniz kurumları tek tek bulmak yerine affiliate marketing platformlarına üye olarak burada sitenizde reklam vermek isteyen kişilere ulaşabilirsiniz. Bu platformlar arasında CJ veya shareasale gibi örnekler mevcuttur. Eğer internet sitenizde çok fazla satış ortaklığı anlaşması yapacaksanız, ThirstyAffiliates gibi bir eklentiyle bu ortaklıkları düzene sokabilir ve sitenize girecek ziyaretçileri rahatsız etmeden reklam yapmayı mümkün kılabilirsiniz. Ayrıca mesajlara hızlı bir şekilde bağlantı eklemenize, markalı bağlantılar oluşturmanıza, anahtar kelimeleri bağlantılara otomatik olarak değiştirmenize ve hatta her bağlantınınsitenizde nasıl performans gösterdiğini görmenize olanak tanır.

satış ortaklığıyla(affiliate marketing) ile worpdress üzerinden para kazanma yolları

2. Google Adsense Eklemek

AdSense, her aşamadaki internet sitesi yayıncılarının, site içeriğiyle ilgili reklamları sitelerinde göstererek para kazanmalarını sağlayan bir Google ürünüdür. WordPress Blogdan para kazanmanın en kolay yollarından birisidir. Bunun için Google’dan verilen reklam banner kodlarını internet sitenize eklemek ve reklam göstermeye başlamaktır. Site ziyaretçilerinizin bu reklama her tıklamasında TBM (Tıklama Başına Maliyet) kadar ücret alırsınız. TBM, reklam veren tarafından belirlenen ücrettir. Bir de gösterim başına ödenen ücret tercihi vardır. Bu şekilde reklam aldığınızda her 1000 gösterim için size ücret ödenir.

Google AdSense kayıt olmak için bu linke tıklayınız => www.google.com/adsense
wordpress site kurarak google adsenseden para kazanmanın en hızlı yolları

3. Doğrudan Reklam Satışı Yapmak ve WordPress Reklam Eklentisi Kullanmak

Google Adsense’den kazanılacak paranın sınırlı olabileceğini göz önüne alırsak, internet sitenizde yer alan reklam alanlarını doğrudan kişi ve kurumlara satabilirsiniz. Böylece parayı kesen bir aracıya güvenmek yerine, fiyatı ve şartları kendi başınıza ele alırsınız. Çoğu WordPress blog kullanıcısı reklam alanı sattığında aylık veya yıllık olarak sabit ücretle anlaşma sağlar. Sabit bir ücret almak, görüntüleme veya tıklamaları izlemekten daha kolaydır. Yine de bu yöntemle reklamları yönetmek, Google AdSense’i kullanmaktan daha fazla uğraş gerektirebilir. İnternet sitenize bir kaç reklam banner kodu eklemek yetmez; fiyatlandırma konusunda pazarlık yapmanız, bir anlaşma ve şartlar getirmeniz ve faturalama gibi yönetimsel çalışmalarla ilgilenmeniz gerekir. Bunun için de bir WordPress reklam yönetimi eklentisi kullanabilirsiniz. Örnek olarak reklam verenlerle internet sitesi sahiplerini karşı karşıya getiren BuySellAds eklentisini önerebiliriz. Üstelik reklamları kolaylıkla eklemenizi de sağlar.

buysellads wordpress reklam eklentisi
4. Sponsorlu Blog İçerikleri Yazmak

Bazı blog yazarları, internet sitelerinde sağdan soldan fışkıran reklamlar görmek istemezler. Bunun yerine reklamlarını yapmak istedikleri kurumlarla ilgili sponsorlu bir blog içeriği yazarlar. Kurumlar da yazılan bu içerikler için blog yazarlarına belli başlı ödemeler yaparlar. Eğer blog çok ileri seviyelere ulaşırsa, tek bir marka ile anlaşma yaparak sadece bu markaya özel içerik serileri veya bir kategori hazırlayıp, markanın blogunuza tamamen sponsor olmasını da sağlayabilirsiniz

wordpress ile tanıtım yazısı yazarak para kazanma

5. Ürün İncelemesi İçerikleri Yazmak

Sponsorlu içeriklerde olduğu gibi, internet sitenizde ücretli ürün incelemeleri yazarak para kazanmanız da mümkün. Blogunuz’un ilgili olduğu konularda incelemeler yaparsanız, getirisi daha yüksek olabilir. Markaların ürünlerini ücretsiz olarak denemenize ve incelemeleriniz için iyi ödemeler almanıza olanak sağlar. Bu iş için de PayPerPost ve SponsoredReviews gibi platformları kullanabilirsiniz.

6. Web Sitesi Satmak

Bir WordPress kurulumunun nasıl yapılacağını biliyorsanız, çoğu insanın önündesiniz demektir. Bazen girişimciler, kendi kurumlarıyla alakalı önceden kurulmuş siteleri satın almayı daha çok severler. Eğer oluşturduğunuz WordPress sitesi iyi bir trafik almaya başladıysa, ilgilenen kişilere sitenizi satabilir ve o zamana kadarki çabalarınız için iyi bir ödeme alabilirsiniz. Bunun için Flippa gibi açık arttırma sitelerini kullanabilirsiniz.

Ücretli Üyelik Sistemi

Eğer üstteki maddeler içinizi çok açmadıysa, Web sitenizden para kazanmanın başka yöntemleri de elbette ki vardır. En çok kullanılan bir başka yöntem, internet sitenize gelen üyelerin veya ziyaretçilerin belli başlı konu başlıklarını okuyabilmesi için önceden ödeme yapmasını gerektiren sistemdir. Bunu yapmanın bir kaç yöntemi var:

1. VIP Üyelik Sistemi Oluşturmak

Sadık okuyucularınız sizin en büyük hayranlarınızdır ve yazılarınızı okumak için ödeme yapmaya istekli olabilirler. Daha kapsamlı içerikler, indirmeler, videolar, ses içerikleri ve daha fazlası için sadece VIP üyelere özel bir alan oluşturabilirsiniz. VIP üyelikleri de yıllık abonelik olarak sisteme bağlarsanız, her yıl sabit ödeme alabilirsiniz.

2. Forum Oluşturmak

Yine VIP gibi, kullanıcıların erişmek için ödeme yapmaları gereken bir forum oluşturabilirsiniz. Forumlar, kitlenizin sizden birebir tavsiye alması için harika bir yoldur. Sitede yer alan diğer üye ve ziyaretçiler de birbirleriyle etkileşime geçebilir ve birbirlerine yardım edebilirler. WordPress, forum yönetimini de destekler.

Web Dizini Sistemi

WordPress ile online para kazanmak için başka bir yöntemde dizin oluşturmaktır. Ardından ziyaretçilerinizin kendi internet siteleri, kurumları veya işlerini, sizin sitenize ekleyebilmeleri için onlardan ek ücret talep edebilirsiniz.

1. Dizin Oluşturmak

Genel web dizinleri artık gerekli değil, ancak yerel veya niş dizinler son derece yararlı olabilir. Oluşturulan dizinler, yerel işletmelerin sıklıkla dikkatini çekebileceği için çok fazla yorum alabilir.

2. Rehber Dizini Oluşturmak

Başka bir seçenek ücretli bir rehber dizini oluşturmaktır. Markalar veya yerel işletmeler, sitenizin takipçilerine kendi iletişim bilgilerini göstermek isteyebilirler. Tabi bunun için de size ödeme yapmaya hazırlardır. Belirli sektörler için dizin oluşturursanız, talep o kadar fazla olur.

3. Etkinlik Dizini Oluşturmak

Etkinlikleri tanıtmak için takipçilerden ödeme aldığınız bir etkinlik takvimi oluşturabilirsiniz. Eğer kurulu bir takipçi kitleniz varsa, işletmeler bu kitleye ulaşmak için ödeme yapmaya istekli olacaklardır. Şehrinizdeki yerel etkinlikleri, belirli bir sektördeki seminerleri tanıtmak isteyebilirsiniz.

Dijital Ürün Satışı

WordPress ile online blog yazarlığı yapmak için daha az sorumluluk gerektiren bir yol arıyorsanız, kendinize ait dijital ürünleri satmak iyi bir seçim olabilir. İnternet sitenizde oluşturabileceğiniz ve satabileceğiniz bir kaç dijital ürün var:

1. E-Book Satışı Yapmak

Elektronik kitap kavramının ne olduğu, e-kitap tanımının nasıl yapıldığı, e-kitabı oluşturan unsurların neler olduğu ve buna benzer konularda çok farklı görüşler bulunsa da genel olarak kitapların elektronik haline e-kitap (e-book) denilmektedir. Yazmak ve üretmek diğer işlere nazaran daha kolay olabilir. Bu nedenle E-booklar iyi bir seçim olabilir. En kolay yöntemle, eski blog yazılarınızı bir kitap haline getirip satabilirsiniz. Kitabınız hazırsa, Canva gibi platformları kullanarak bir kitap kapağı bile tasarlayabilirsiniz. Sonrasında da bu kitabı PDF formatında satışa sunabilirsiniz.

2. Online Kurs ve Eğitim Satmak

Online olarak bir kurs ve eğitim satmak, WordPress aracılığıyla para kazanmanın bir başka yoludur. Uzmanlığınız için eğitimler verip ödemeler alabilirsiniz. Dersler, indirmeler, slaytlar, kontrol listeleri, şablonlar gibi bir çok şeyin satışı yapılabilir. Yani dahil etmek isteyebileceğiniz tüm destekleyici materyallerden yararlanabilirsiniz. Burada bir ipucu vermek gerekirse; bunu yapan blog yazarlarının bir çoğu iki planla ücretlendirme yapar. Birincisi, temel sürümdür. Bu planla satın almalar yapıldığında sadece ürününüzü satmış olursunuz. İkincisi ise destekli sürümdür. Bu planla satın almalar yapıldığında, ürününüzü satın alan kişiye belirli bir periyotta kişisel destek verirsiniz. Tabi bu planda yapılan satın alma, temel sürüme göre daha yüksektir.

wordpress ile online eğitim satarak para kazanmak

3. Ücretli Online Seminer Satışı Yapmak

Web seminerleri, kitlenizi oluşturmanın, deneyiminizi paylaşmanın ve işletmenizi büyütmenin harika bir yoludur. Ama aynı zamanda para kazanmanın akıllıca bit yolu olduğu da bilinir. Web seminerleri online okul dersleri gibidir. Ama onun aksine seminerler canlıdır ve genellikle soru – cevap bölümü içerir. WordPress tabanlı internet sitelerinize ek olarak canlı yayın yazılımlarını kullanmanız da mümkün.

Hizmet Satışı

Online para kazanmanın kolay yollarını aramaya devam ediyorsanız, satış yapmak en hızlı yoldur. İnternet sitenizde bir iş alma sayfası oluşturabilir ve ilk müşterinizi internet siteniz üzerinden aramaya başlayabilirsiniz. Bir kaç fikir:

1. Freelance Hizmetler Sunmak

Bir blog yazarı olarak zaten belli konularda uzmanlaşmış olmalısınız. Yetenek ve uzmanlığınızı bir freelancer olarak sunup gelir elde edebilirsiniz. Freelancer, bir kuruma bağlı olmadan, zaman ve mekan ayırmaksızın serbest çalışma stiline verilen isimdir. Freelancer olarak çalışmak, online para kazanmanın en popüler yoludur. Çünkü bir sermaye ödemesi yapılmaz. Eğer iş yaptığınız kurumlar sizden hizmet faturası talep ederlerse de bunu FreshBooks yöntemiyle çözebilirsiniz. Bunun gibi WordPress’in başka faturalama eklentileri de mevcuttur.

freelance işlerinizi wordpress üzerinden kazanca çevirin

2. Danışmanlık Vermek

Danışmanlık vermek, blogunuzdan online para kazanmanın ve uzmanlığınızı paylaşmanın başka bir yoludur. Hizmetlerinizi sunmak yerine, bir danışman müşterilerinin daha etkili olabilmeleri için tavsiye ve strateji sunar.

Freelance iş yapmak gibi, sermaye ödemesi yoktur. Mevcut blogunuzda danışmanlık hizmeti sunmaya da başlayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey, kullanıcıların daha fazla bilgi talep edebilmeleri için form içeren bir sayfadır. WordPress’te bir çok form eklentisi de mevcuttur.

wordpress siteniz üzerinden danışmanlık vererek para kazanmak

3. Koç Olmak

Danışmanlığın sizin için uygun bir iş olmadığını düşünüyorsanız, bunun yerine koç da olabilirsiniz. Bir yaşam koçu, hedefleri belirlemek ve kişinin yaşamını iyileştirmek için tavsiye, rehberlik ve hesap verebilirlik sunar. Blog koçları, antrenörler ve buna benzer başka kişisel koçlar da vardır. Uzmanlık alanınız ne olursa olsun, koçluk seansları ile takipçilerinize bire bir yardım edebilirsiniz. Zamandan tasarruf etmek ve müşterileriniz için uygun bir şeyler yapmak için, okuyucuların doğrudan WordPress blogunuzdan rezervasyon talebi oluşturabilecekleri bir form oluşturabilirsiniz.

Fiziksel Ürün Satışı

Dijital ürün ve hizmet satmak, online para kazanmaya başlamak için kolay bir yol olsa da, gerçek ve fiziksel ürün satışları gibi değildir. Eğer fiziksel ürün satmaya karar verdiyseniz, WordPress ile ürün satmaya başlamanızı sağlayacak bir kaç yol vardır:

1. WooCommerce ile E-Ticarete Başlamak

Yönetebileceğinizi düşündüğünüz bir satış fikriniz varsa, kendi online mağazanızı oluşturabilirsiniz. WordPress’e bağlı WooCommerce eklentisi, normal bir internet sitesini e-ticaret sitesine dönüştürür. İsterseniz sitenin tamamı e-ticaret sitesi olabileceği gibi, isterseniz blogunuz olduğu gibi kalır ve sadece bir sayfayı e-ticaret sayfası haline getirebilirsiniz.

Bir online mağazalar oluşturmak sizi zorlayabilir çünkü ürünleri eklemek – çıkarmak, sipariş edilen ürünleri paketlemek ve kargolamak size bir iş yükü doğurur. Ama fiziksel ürünler satmak ödüllendirici bir deneyim olabilir. Çünkü bazen fiziksel bir ürün, kitlenizin tam olarak istediği şey olabilir. WooCommerce eklentisiyle ilgili bizimle iletişime geçerek, destek alabilirsiniz.

Daha detaylı bilgiye WordPress ile e-ticaret kolaylığı başlıklı makalemizden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca internet siteleri üzerinden satış yapacaksanız, insanların güvenini kazanmak için bir SSL Sertifikası’na da ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Bu konuda da SSL Sertifikası neden önemlidir? başlıklı yazımızdan detaylı bilgi edinebilirsiniz.

2. Online Tişört Mağazası Oluşturmak

WordPress aracılığıyla kendi tişört mağazanızı oluşturmak çok kolaydır. Baktığınız zaman herkesin en az bir tane tişörtü vardır. Herkes giyer. Bu nedenle bir tişört mağazası açmak, WordPress sitelerden para kazanmanın harika ve eğlenceli bir yoludur. Tişörtlerin tasarlanması, hayal gücünüzün artmasına ve kitlenize özgü bir şey sunmanıza olanak tanır. WordPress sitenize kendi tasarımlarınızı yüklemenize izin veren hizmetler vardır ve bu hizmetler, sizin için yazdırıp gönderme işlemini de gerçekleştirir. Üzerinden kar payı alırsınız. Spreadshirt‘in WP-Spreadplugin‘i kullanarak WordPress sitenizde kendi tişört mağazanızı oluşturabilirsiniz.

3. Dropshipping Mağazası Oluşturmak

Dropshipping aslında size ait olmayan, o esnada elinizde bulunmayan ürünleri, kendi karınızı ekleyerek alıcı ve satıcı arasında bir nevi aracı olarak pazarlama işlemidir. WordPress tabanlı internet sitenizde bir e-ticaret mağazası oluşturup stok yönetimiyle hiç uğraşmamanızı sağlayan bir yoldur. Dropshipping sistemi sayesinde mağazanızı, internet sitenizi ve müşteri hizmetlerini rahatlıkla yönetebilirsiniz. Bu sistem için WordPress’in bir diğer eklentisi olan WooCommerce Dropshipping addon eklentisini kullanabilirsiniz.

4. Amazon Affiliate Mağazası Oluşturmak

Dropshipping’in bir dezavantajı vardır. O da iyi bir tedarikçi bulmanın zorluğudur. Bazı tedarikçilerde ürün alımı yapabilmek için minimum tutar limiti olabileceğinden dolayı yüksek miktarda sipariş geçmeniz gerekebilir. O yüzden dropshipping sisteminde çok fazla para harcamadan işe başlamakta zorlanabilirsiniz. Eğer bir e-ticaret sitesi üzerinde stok takibi yapmadan ürün satmanın başka bir yolunu arıyorsanız, Amazon Affiliate Mağazası oluşturmayı denemek isteyebilirsiniz. Burada da genel bir iş için değil de, beli bir uzmanlıkla ilgili satışta yönlendirmesinde bulunursanız daha ilgili kişileri buralara yönlendirebilir ve daha iyi ödemeler alabilirsiniz. Yani bir market gibi her ürünü satmaya yönlendirmektense, tek bir sektörde yoğunlaşın.

Amazon ürünlerini blog yazılarınıza veya sayfalarınıza kolayca eklemek için ücretsiz Amazon Product in a Post Plugin kullanmanızı öneririz. Ya da, WooCommerce kullanarak bir Amazon Affiliate Mağazası oluşturmak için ücretli WooCommerce Amazon Affiliates eklentisini kullanabilirsiniz.

WordPress Tasarımcısı veya Yazılımcısı Olmak

Teknik konulara eğilimliyseniz, online para kazanmak için bir WordPress geliştiricisi veya tasarımcısı olabilirsiniz. Bu da fazla teknik beceri gerektirecek ama başlamak için çok zor değil.

1. WordPress Eklentileri Geliştirmek

Eklentiler, WordPress‘in bu kadar esnek ve güçlü olmasını sağlayan şeylerdir. WordPress tabanlı internet sitenizin bir özelliğini genişletmesine veya değiştirmenize izin veren uygulamalar gibi çalışır. Çok basit kod değişikliği gerektiren eklentiler olabileceği gibi karmaşık yazılım uygulamalarından da oluşabilen araçlardır. Eğer WordPress’in çalışma mantığını biliyor ve temel düzeyde PHP bilgisine sahipseniz, kendi WordPress eklentinizi oluşturabilirsiniz.

Kendinizi bir eklenti geliştiricisi olarak tanımlayabiliyorsanız, eklentilerinizi dağıtabileceğiniz bir çok yol vardır. WordPress eklenti yönergelerine aykırı hareket etmedikçe, herkes WordPress.org internet sitesi üzerinde yer alan eklenti dizinine ücretsiz olarak eklenti ekleyebilir. Bu, iyi bir deneyim kazanmak ve bir WordPress eklentisi geliştiricisi olarak kendiniz için iyi bir itibar yoludur. Eğer eklentinizi pro versiyonlu olarak ücretli bir şekilde satacaksanız, WordPress.org yerine CodeCanyon gibi ücretli eklenti bulabileceğiniz platformlarda da satabilirsiniz. Eğer tercih etmezseniz kendi eklentilerinizi kendi sitenizde de satabilirsiniz.

2. WordPress Temaları Satmak

İnternet sitesi tasarımı ve geliştirmesinden hoşlanıyorsanız, satmak için kendi WordPress temalarınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz. Bu hem tasarım, hem de teknik becerileri gerektirir. İyi görünümlü bir tasarımın nasıl oluşturulacağını ve WordPress için nasıl kodlanacağını bilmelisiniz.

3. Tasarım Satışı Yapmak

Tasarlamayı kodlamadan daha fazla seviyorsanız, başka bir seçenek de WordPress sitenizde grafik tasarımlarınız sergilemek ve satmaktır. Stok görüntüleri veya logolar gibi grafikler oluşturabilir ve bunları bir e-ticaret eklentisi kullanarak sitenizde satabilirsiniz. Grafiklerinizi satmak için online pazarlara da katılabilirsiniz.

Bağış Kabul Etmek

Son olarak, WordPress site ve bloglarından para kazanmanın bir yolu da basit bir şekilde bağış istemektir. Bağışları birkaç farklı şekilde kabul etmeye başlayabilirsiniz. İnternet sitenize bir Paypal bağış düğmesi ekleyebilirsiniz. Eğer bulunduğunuz ülkede Paypal desteği yoksa Patreon bağış hesabınıza yönlendiren bir banner kullanabilirsiniz.

Daha profesyonel bir görünüm elde etmek istiyorsanız WordPress sitenizde, bir bağış formu da kullanabilirsiniz.

Bu makalenin, WordPress’i kullanarak online para kazanma konusunda size birçok fikir vermesini umuyoruz! Sıkı çalışma ve azimle, herkes WordPress sitelerinden para kazanabilir. Bu makaleyi beğendiyseniz, lütfen bizimle sürekli iletişimde kalmak ve yeni makalelerden haberdar olmak için Facebook, Instagram ve Linkedin mecralarımızı takip edin veya direkt iletişime geçin.

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


  1. Adım Yasemin, fotoğrafçı ve haber gazeteciyim.
    Benim kendi fotoğraf stüdyomda işim ve ayrıca düğün aksesuarları dükkanlarım var.
    güzel yazı olmuş. teşekkürler

    • Sizler için faydalı olduysa ne mutlu bizlere. Araştırılıp yazılmasını istediğiniz bir konu varsa lütfen bize iletin.
      Haber bültenimize abone olarak yeni yazıları anında görüp okuyabilirsiniz.

  2. Gerçekten çok güzel bir yazı olmuş. Ellerinize sağlık.
    yeni yazıları sabırsızlıkla bekliyor olacağız.

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek