Domain Authority Nedir? DA Kontrol Etmek ve DA Yükseltmek

15 Aralık 2022 | SEO

SEO Arama motoru optimizasyonu Search engine optimization

Domain Authority (DA)Moz isimli firma tarafından geliştirilmekte olan bir internet sitesi metriğidir. DA yükseltmek SEO için aşırı derecede faydalıdır. SEO ile ilgisi olanlar veya herhangi bir SEO araştırması yapanlar duymuştur. Oldukça önemli bir metriktir. Domain Authority değeriniz ne kadar fazla olursa, daha fazla ve güçlü trafik ve yüksek rütbe değerlerine sahip olursunuz. Peki bu ” domain authority ” denilen şey değiştirilmesi mümkün olan bir şey mi, yoksa değiştirilemez bir değer midir? Bu değeri değiştirmek için sizin yapabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunuyor.

DA Yükseltmek (Domain Authority

En basit düzeyde, kaliteli bir bağlantı profili oluşturmak için iki şey uygulamanız gerekir. Fakat daha birçok çeşitte bunu yapabilirsiniz.

  1. Kötü bağlantılardan kurtulun.
  2. Kaliteli bağlantılara sahip olun.
  • Moz şirketi, DA yükseltmek için (Domain Authority) genel olarak SEO değerlerinizi yükseltmeniz ve kalitelileştirmenizin gerektiğini önemle vurguluyor. Site yapısı, site içinde dolaşım, URL yapısı, meta etiket düzeni, başlık etiketleri, kelime sayısı adeti anahtar kelimeler, anahtar kelimelerin kullanım şekli, alt etiketler, vb. SEO ve içerik pazarlaması özelliklerini sitede bulundurması aşırı derecede önem arz eder.
  • Çok fazla adette bağlanabilir içeriği internet sitenizde bulundurmanız gerekir. Bağlanabilir içeriği en iyi uzun ve kaliteli içerik olarak açıklayabilirim. “Siteniz için En İyi “Alan Adı” Nasıl Seçersiniz?”  yazısı bu durumu en iyi açıklayan örnek olabilir. Çünkü hem kendi sitem için yararlı hem de okuyucu için oldukça fazla faydalı.
  • Site içerisinde bulunan bağlantıları güçlendirmeniz önemlidir. Site içi bağlantısı bulunmayan siteler ekranı olmayan bilgisayara benzer. Ne yaptığınız arama motorları tarafından zor anlaşılır.
  • Düşük kaliteli bağlantılarınızı reddetmeniz gerekiyor. Bağlantı profilinizi temizlemek için sizi cezalandırana kadar beklemeyin. Şimdi yapın ve bunu aylık veya iki aylık bazda yapmaya devam edin.
  • Bu yazdığım maddeleri adım adım bir şeyleri atlamadan yapmaya çalışın. DA (Domain Authority) değeriniz elbette yükselecektir. Bununla da kalmaz. Siteniz arama dostu olur. Bu sayede daha fazla ziyaretçiye ulaşırsınız. DA puanınızı yükseltmek için zamana da ihtiyacınız var. Domain yaşınız arttıkça DA değeriniz de artacaktır. Siteniz yaşlandıkça kendine yer edinecektir. Bunun için de bıkmadan sitenizle ilgilenmeniz gerekir.

Verilerle Ne Yapılmalı?

Web sitenizin veya bir rakibinizin alan adı otoritesini kontrol ettikten sonra verilerle ne yapmalısınız?

DA Check bilgileri kullanmanın birkaç yolu:

  • Sektörünüzdeki benzer web siteleriyle karşılaştırırken web sitenizin konumunu belirlemek için kullanın
  • Pazarlama çabalarınızın işe yarayıp yaramadığını kontrol etmek için kullanın
  • Rakiplerin nasıl biriktiğini belirlemek için kullanın (nişinizde kimin kim olduğunu görün!), böylece markanızı kazanmak için nasıl konumlandıracağınızı bilirsiniz.
  • Daha etkili bir SEO yapmak için kullanın
  • Konuk bloglama gibi stratejileri kullanarak kaliteli geri bağlantılar için nereye gideceğinizi bilmek için nişinizdeki iyi da otorite web sitelerini bulmak için kullanın.

Etki Alanı Otoritesini Etkileyen Faktörler

Domain Authority Nedir? DA Kontrol Etmek ve DA Yükseltmek Domain Authority

DA’nın nasıl hesaplandığı konusunda bilinçli olunmalı? Moz‘un bir web sitesinin etki alanı yetkilisini hesaplamak için kullandığı 100’den fazla faktör vardır. Bunlardan bazıları:

  • Yönlendiren kök etki alanları.
  • Web sitesine işaret eden geri bağlantıların sayısı.
  • Bağlantıların kalitesi.
  • Site hacmi (sitede ne kadar içerik bulunduğu).
  • Alan adının yaşı (yani, alan adının ilk kaydedildiği zaman değil, Google’da ilk yayına girdiği zaman).
  • Sosyal sinyallerin miktarı.
  • Genel site içeriğinin kalitesi.
  • Web sitesi hızı.
  • Moz güveni (Moz güveni genellikle Moz tarafından hesaplanır ve zamanla artar).

Web Sitenizin Etki Alanı Otoritesini (DA) Geliştirmeye Yönelik İpuçları

Site DA’nızı iyileştirmenin anahtarı, DA’nın kendisini etkileyen faktörleri iyileştirmeye odaklanmaktır.

Birincisi, kaliteli geri bağlantılar oluşturmanız gerekecek. Diğer web sitelerinden gelen bağlantılar sizin için kullanılan oy gibidir; bir web sitesi ne kadar çok oy alırsa, o web sitesinin DA’sı o kadar yüksek olur.

Uzman İpucu : Alan adınızın backlink profilini kontrol etmek için backlink kontrol aracı kullanabilirsiniz.

Kaliteli içeriğin DA’yı etkileyen faktörlerden biri olduğunu da gördük. Bu nedenle, web sitenizin web otorite puanını artırmak için kesinlikle alakalı, benzersiz ve yüksek kaliteli içerik sağlamaya çalışmalısınız.

Kısacası, yukarıda listelenen TÜM faktörleri iyileştirmeye çalışın.

DA Check Nasıl Yapılır?

Domain Authority Checker aracı, bir web sitesinin DA puanını kontrol etmenizi sağlar.

Bunun için:

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek