Blog Yazarak Para Kazanmak için Gerekli 5 Strateji

09 Ocak 2021 | Para Kazanma

blog yazarak para kazanma yolları

İster bir hobi olarak kişisel bir blog yayınlıyor olun, ister şirketinizin web sitesinde resmi blogu yönetiyor olun, işinizden para kazanmak tamamen mümkündür. Sadece çok fazla zaman ve çaba harcamanız gerektirir.

Para kazanmaya başlamak için kesin bir formül olmasa da, içeriğiniz, iş modeliniz ve hedef kitleniz için en iyi olanı görmek için denemeye başlayabileceğiniz bazı denenmiş ve gerçek stratejiler vardır.

Aşağıda, bu para kazanma fikirlerinin her birini inceleyeceğiz:

Blogdan Nasıl Para Kazanılır: 5 Stratejik Yöntem

1. Ürününüz için Lead Funnel oluşturun.

Bir B2B şirketinde çalışıyorsanız veya uzun bir satış döngüsüne sahipseniz, bir blog gönderisini okumak genellikle bir müşterinin gerçek satın alma işleminden itibaren ilk ve en uzak etkileşimidir. Ama aynı zamanda gelen Funnel’in tartışmasız en önemli aşamasıdır. Yararlı, eğitici veya eğlenceli içeriklerle kitlenizin dikkatini çekmek, potansiyel müşterilere dönüştürmek ve müşteri olarak yakın olmak için daha büyük bir insan havuzu oluşturur. Başka bir deyişle, blogunuz müşterilerinizle bir ilişkinin başlangıcını işaret eder.

İdeal olarak, hedef kitlenizin bir Google araması veya sosyal medya aracılığıyla kolayca keşfedebileceği ilgi çekici blog içeriği oluşturmak isteyeceksiniz. Ayrıca, tüm sosyal medya siteleri arasında en iyi hedefleme araçlarına sahip olan ve uygun maliyetli olan Facebook‘ta veya sizi yüksek hacimli bir Google SERP‘nin zirvesine taşıyabilecek ücretli arama yoluyla dağıtımınızı artırmak için ödeme yapabilirsiniz. Burada işlem yaparken dikkat etmeniz gerekir. Çünkü bazı anahtar kelimelerin reklam ücretleri gerçekten pahalıdır.

İnsanlar blog içeriğinizi daha fazla okumaya başladıktan ve tutarlı bir şekilde okumak istediklerinde, blogunuzun e-posta aboneliğine kaydolacaklardır. Bir zamanlar markanıza yabancı olanlar, artık düzenli ziyaretçileriniz olacak.

Bu ziyaretçiler yeterince blog yazısı okuduğunda, onları potansiyel müşterilere dönüştürecek e-Kitapları, araçları ve diğer ürünlerinizi indirmeye ikna edebilirsiniz. Bu potansiyel müşteri oluşturucuları blog yayınlarına ekleyebilir, blog abonelerinize e-posta ile gönderebilir veya çerez tabanlı yeniden hedefleme kullanarak Facebook reklamları aracılığıyla gönderebilirsiniz.

Daha sonra e-posta veya Facebook reklamları yoluyla daha fazla blog yazısı ve olası satış oluşturucu ile nitelikli potansiyel müşterileri besleyebilirsiniz. Onları sürekli eğitmek ve sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak, güvenlerini artıracak ve hazır olduklarında funnel’in ortasına gitme olasılıklarını artıracaktır. Ve örnek olay incelemelerini okuyarak, bir demo talep ederek veya satışlarla iletişime geçerek ürün veya hizmetinizi araştırdıklarını gördüğünüzde, satışların bir müşteri olarak uygunluğunu belirleyeceği dönüşüm hunisinin altına taşıyabilirsiniz.

lead funnel, funnel nedir

Lead Funnel – Para Kazanmak

Tebrikler blogunuz potansiyel müşterilerinizi markanızla tanıştırdı.

2. Diğer markalara sponsorlu içerik fırsatları sunun.

BuzzFeed ve The Dodo gibi yayıncılar, neredeyse her gün sosyal medyayı dolduran içerikler üretiyor. Diğer markaların da yapmasına yardımcı olarak ekstra para kazanıyorlar.

Markalar, virallik formüllerini izleyen gönderiler ve videolar hazırlamak için video prodüksiyonları, sosyal medya ve analiz ekipleriyle işbirliği yapacak. Yayıncılar ayrıca bu sponsorlu içeriği büyük sosyal medyalarına ve web sitesi takipçilerine dağıtır. Bu içerik, yayıncıların yerel içeriğine benzer, bu nedenle izleyicileri onu okumaktan, müşterilerini büyük, ilgili ve yeni bir izleyiciye maruz bırakmaktan ve takiplerini ve izleyici katılımını artırmaktan keyif alacak.

Blogunuz önemli miktarda trafik oluşturuyorsa, daha küçük markaların daha büyük ve daha iyi bir izleyici kitlesine büyüleyici hikayeler anlatmasına yardımcı olmak için editoryal uzmanlığınızdan ve kitle erişiminizden yararlanabilirsiniz.

Sponsorlu içeriği doğru yapmak, markanız için büyük kazançlar sağlayabilir. Yalnızca başka bir gelir akışı oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda diğer pazarlama fikirleriyle ortaklık kurmak, ekibinizin benzeri görülmemiş miktarda üretkenliği ortaya çıkarmasına yardımcı olabilir.

3. Koçluk hizmetleri sunun.

Blog yayınlarınız, okuyucularınızın belirli bir konu hakkında ne kadar bilgi edinebileceğine dair bir bilgi olarak hizmet edebilir. Çünkü satış, sosyal bilgi, spor, yemek pişirme ve müzik gibi belirli becerileri geliştirme hakkında yazarsanız, blog yazılarınız okuyucularınıza çok şey öğretebilir.

Ancak okuyucularınız bu becerileri kendi başlarına uygularsa, yalnızca çok daha iyi hale gelirler. Gerçekten gelişmek istiyorlarsa, bir koçla eğitim onları başarıya her şeyden daha hızlı yönlendirecektir.

Bir koç olarak blogunuz en önemli pazarlama varlığınızdır. Potansiyel müşterilerinizin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olurken, onlara hayat boyu hedeflerinden birine gerçekten ulaştılarsa hayatın nasıl olacağına dair bir fikir verir. Blogunuz okuyuculara hayalleri için çaba göstermeleri için ilham veriyor. Ve potansiyellerine ulaşmak için daha motive olduklarında, genellikle kendilerini sadece kendilerine değil, mükemmelliğe yönlendiren bir uzmanın olmasını isterler.

4. Serbest yazma becerilerinizi pazarlayın.

Serbest çalışan bir blog yazarı olarak, potansiyel müşterilere ilgi çekici içerik yazabileceğinizi göstermeniz gerekir. Bunu yapmak için önceki çalışmanızla onların dikkatini çekmeyi deneyebilirsiniz, ancak genellikle bu konular üzerinde kontrolünüz yoktur. Peki ya ilgilerini çekmezlerse?

Potansiyel müşterilere çekici içerik yazabileceğinizi göstermenin en iyi yolu, onları kendi içeriğinizle meşgul etmektir. Bir blog başlattığınızda, yayınınızın performans ölçümlerine erişebilir ve işlediğiniz konular üzerinde tam kontrole sahip olursunuz. Bu, hedef kitlenizin yiyip bitireceğini bildiğiniz içerik yazmanıza ve blogunuza daha fazla potansiyel müşteri çekmenize olanak tanır. İçerik pazarlama tavsiyeleri için size güvendiklerini anladıklarında, kendi içerik pazarlarını geliştirmelerine yardımcı olmak için size güvenebileceklerini bilecekler.

Örneğin, serbest bir metin yazarı ve içerik pazarlamacısı olan Eddie Shleyner, metin yazarlığı, içerik pazarlaması ve psikoloji hakkında makaleler yazarak VeryGoodCopy adlı işletmesini pazarlamaktadır. Makaleleri o kadar ilgi çekici ve anlayışlı ki The North Face, Geico ve Mercedes Benz gibi kuruluşlar onu makaleler, e-Kitaplar, açılış sayfaları, web sitesi kopyaları ve e-posta kampanyaları yazması için işe alıyor.

5. Satış ortaklığı ( affilate marketing ) ürünlerini pazarlayın.

Bağlı kuruluş pazarlaması ( affilate marketing ), bir ürün veya hizmet satmadığını halde bir blogdan para kazanmanın en iyi yollarından biridir. Bu da diğerlerine nispeten daha basit bir süreç. Bir e-ticaret platformu veya bağlı kuruluş programları olan işletmelerle ortaklık yapacak ve blogunuzda tanıtmak için ilgili ürünleri seçeceksiniz. Ortaklarınız daha sonra size blogunuz tarafından yönlendirilen müşterileri izleyebilen ürün sayfalarına özel bağlantılar gönderecek. Eğer birisi bağlantıya tıklar ve ürünü satın alırsa, bir komisyon kazanmış olursunuz.

En popüler bağlı kuruluş pazarlama ( affilate marketing ) programlarından biri Amazon Associates’dir. Blogunuzda reklam vermek için Amazon’un bir milyondan fazla e-ticaret ürünü arasından seçim yapabilir ve komisyonda % 10’a kadar kazanabilirsiniz.

Blog yazarak para kazanmanın tüm yollarının dışında, bağlı kuruluş pazarlaması ( affilate marketing ) en az zaman, para ve kaynak gerektirir. Bir ürün veya hizmet oluşturmanıza, pazarlamanıza veya satmanıza gerek yoktur ve blog yazılarınıza bağlı kuruluş (affilate ) bağlantıları eklemenin herhangi bir maliyeti yoktur. Tek yapmanız gereken, insanların üzerlerine tıklayıp bir şeyler satın almasını beklemek.

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek