WordPress Sitenizin Çok Dilli Olması İçin 7 Neden

03 Temmuz 2023 | E-Ticaret, eklenti, Para Kazanma, SEO, Wordpress

çok dilli wordpress sitesi multi language

İşletmenizi uluslararası kitlelere ulaştırmanın en iyi yollarından biri, çok dilli bir WordPress web sitesine sahip olmaktır.

Hepimizin bildiği gibi İngilizce evrensel bir dil değildir. Dünya nüfusunun çoğunluğu İngilizce konuşulmayan ülkelerdendir. Aslında, İnternet kullanıcılarının yalnızca yaklaşık %25,9’u anadili İngilizce olan kişilerdir.

Bu nedenle, müşteri deneyiminizi hızla iyileştirmek ve küresel olarak pazar payınızı artırmak istiyorsanız, web sitenizi çok dilli yapın. Müşterileriniz, onların dilini konuştuğunuzda markanıza daha fazla ilgi gösterecektir. Araştırmaya göre, çevrimiçi alışveriş yapanların yaklaşık %76’sı bilgileri kendi ana dillerinde olan markalardan alışveriş yapmayı tercih ediyor ve %40’ı, dil onlara yabancıysa satın almayı düşünmeyecek bile.

Bu nedenle, çok dilli bir web sitesi işletmenizi dönüştürebilir ve rekabette öne geçmek için ihtiyaç duyduğunuz avantaj olabilir. Bu makale, WordPress sitenizin çok dilli olması için yedi neden açıklayacaktır.

1- Çok Dilli WordPress, Potansiyel Pazarınızı Genişletir

Küreselleşme ve sınır ötesi e-ticaret çok hızlı bir şekilde genişlemektedir. 2021’in sonunda, uluslararası e-ticaret pazarının değeri 719,02 milyar ABD dolarıydı ve 2022’den 2030’a kadar %25,8 yıllık bileşik büyüme oranı (CAGR) ile büyüyeceği tahmin ediliyor.

Dolayısıyla, çevrimiçi bir işletme olarak, pastadan bir parça kazanmak için bundan yararlanmanız gerekir. Ve dünyanın diğer yerlerinden insanlarla iletişim kurabilmek bu sürecin hayati bir parçası.

Sitenize farklı dil seçenekleri eklemek, işinizi daha önce ulaşamadığınız yeni müşterilere açarak potansiyel olarak satışlarınızı ve gelirinizi artırabilir.

Ayrıca, çok dilli bir web sitesinin yalnızca ülkenizin dışındaki bir pazara ulaşmak için gerekli olmadığını unutmayın. Aynı ülke içinde de birçok dil konuşulabilir. Örneğin İspanyolca, ABD‘deki en popüler ikinci dildir. Bu insan grubuna verimli bir şekilde ulaşmak ve iletişim kurmak için web sitenizde İspanyolca seçeneği bulunmalıdır.

2- Hemen Çıkma Oranını Azaltır

Şunu göz önünde bulundurun: eviniz için bir mutfak aleti arıyorsunuz ve ne istediğiniz konusunda çok netsiniz. Cihazı çevrimiçi olarak ararsınız ve ilk sonuç, İspanyolca olarak ayrıntılı bir ürün açıklaması içeren İspanyolca bir web sitesidir. Ama İspanyolca anlamıyorsun. Ne yaparsın? Siteyi kapatın ve bir sonraki arama sonucuna geçersiniz, değil mi?

Çevrimiçi alışveriş yapanlar, anladıkları bir dilde bir web sitesinde en çok zaman geçirirler. Müşteriler, “Satın Al” düğmesine basmadan önce okuduklarını ve satın alma sürecindeki tüm adımları anladıklarını hissetmelidir.

Çok dilli bir web sitesine sahip olmak, sitenizi ziyaret eden yabancı çevrimiçi alışveriş yapanların, dili anlamadıkları takdirde sitenizden hemen ayrılma ihtimalinin düşük olduğu anlamına gelir. Sonuç olarak, hemen çıkma oranlarındaki düşüş, dönüşümlerinizi önemli ölçüde artırabilir.

uluslararası site için SEO sıralamasını inceleyen büyüteç

3- Uluslararası SEO Sıralamaları İçin Daha İyi

E-ticaret kısa sürede perakende pazarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Günümüzde tüketiciler, işletmeleri şahsen ziyaret etmeyi düşünmeden önce, ihtiyaç duydukları mal ve hizmetleri çevrimiçi olarak arayacaklar. Sonuç olarak herkes, müşterinin internette arama yaptığında  gördüğü ilk seçenek olmak için yarışıyor.

Dolayısıyla işletmenizin hem yerel hem de uluslararası pazarlardaki başarısı, Arama Motoru Sonuç Sayfasındaki (SERP) sıralamanıza bağlıdır. Sıralamanız ne kadar yüksek olursa, o kadar fazla trafik alırsınız ve dönüşümler o kadar yüksek olur.

Çok dilli bir web sitesi, yerel ve uluslararası düzeyde üst sıralarda yer alma fırsatı sunar. Arama motorları çok dilli sayfaları sever çünkü onları bağımsız olarak görürler ve bu nedenle onlara otomatik olarak ek sıralamalar verirler.

Web sitenizdeki tüm dillerde üst sıralarda yer alma şansınızı artırmak için meta veriler de dahil olmak üzere içeriğin %100’ünü çevirmelisiniz. Dile özgü bir alt etki alanı veya alt dizine sahip her sayfa için benzersiz bir URL’niz olması da yardımcı olacaktır. Bu, arama motoru botlarının içeriğinizi belirli dillerde taramasını ve sıralamasını kolaylaştıracaktır.

4- Pazarlamayı Uygun Maliyetli Hale Getirir

Çoğu işletme için bir web sitesi, tüm pazarlama çabalarının odak noktasıdır ve bunun iyi bir nedeni vardır. Bir web sitesi, hem pazar erişimi hem de maliyet açısından en uygun maliyetli pazarlama yöntemidir. Ve bu teoriyi destekleyecek rakamlar var. Araştırmaya göre, web sitesi merkezli bir pazarlama stratejisi, diğer geleneksel pazarlama yöntemlerinden en az %62 daha az maliyetlidir. Daha da iyisi, yaklaşık üç kat daha fazla ticari potansiyel müşteri getiriyor.

Bu nedenle, çok dilli bir web sitesi, farklı dilleri konuşan müşterilerle iletişim kurmanın ve etkileşimde bulunmanın uygun maliyetli ve güvenilir bir yolunu sunar. İçeriğinizi çevirerek farklı bölgelere ulaşırsanız, ürün veya hizmetlerinizi dünya çapında daha fazla kişiye ulaştırırsanız, hem müşteri tabanınızı hem de gelirinizi artırırsınız.

5- Marka Bilinirliği ve Güven Oluşturur

Tüketiciler güvendikleri markalardan daha çok satın alırlar. Ve bu gün ve bu çağda, marka bilinirliği ve güven, genel müşteri bağlılığından inşa ediliyor.

Çok dilli bir web sitesi işletmenizin oyun alanını genişletir ve dünya çapında daha fazla kişinin içeriğinizle etkileşime geçmesini sağlar. İnsanlar ne sunduğunuzu anlayıp iletişim kurduktan sonra, markanızı belirli ihtiyaçlar ve isteklerle ilişkilendirmeye başlayacaklardır. Sorunlarına çözüm bulmak için markanızı aramaya başlayacaklar, bu da size tanınırlık ve güven kazandıracak ve sizi rekabette öne çıkaracaktır.

Ek olarak, müşteriler içeriğinizi anlar ve onunla bağlantı kurarsa, onu arkadaşları ve aileleriyle paylaşma olasılığı daha yüksektir. Bu, tavsiyelerden tekrar iş ve yeni iş alacağınız anlamına gelir.

Çok dilli bir web sitesi, markanızın güvenilirliğini artırmanıza da yardımcı olur. Dünya çapındaki insanlar, işletmenizin sundukları konusunda uzman olduğuna güvenmeye başlayacak. Farklı dilleri konuşan insanlar, onları ve kültürlerini anladığınızı hissedecek ve sizden satın alma olasılıkları daha yüksek olacaktır.

6- Tekdüzelik Sağlar

İnsanların uluslararası pazarlara ulaşmanın en iyi yolunun farklı dillerde bir web siteleri ordusuna sahip olmak olduğunu düşündüğü günler geride kaldı. Bugün tek yapmanız gereken çok dilli bir web sitesi kurmak. Bu, sitenizin dünya çapındaki tüketiciler üzerinde aynı dış etkiye sahip olmasını sağlayarak markanızın kimliğini korumanıza olanak tanır. Çok dilli bir web sitesi, seçilen dil ne olursa olsun tasarımın ve tüm süreçlerin aynı kalmasını sağlar.

Ancak bu, farklı diller için farklı içeriğe sahip olmanız gerektiği anlamına gelmez. WordPress, her bir dili, her bir tüketici alt kümesinin ihtiyaçlarına uyacak şekilde özelleştirmenize olanak tanır. Örneğin, her dil için ayrı satın alma ve faturalandırma işlemleriniz olabilir.

Hem CMS WordPress hem de WordPress çevrimiçi mağaza sistemleri, işletmeniz için ihtiyaç duyduğunuz çok dilli site türünü oluşturmak için son derece uygundur.

Çoğu durumda, şablonun tasarımını değiştirmeden kolayca çok dilli bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Tek bir dil web sitesi oluşturmanız, TranslatePress eklentisini eklemeniz ve sitenize dahil etmek istediğiniz dilleri seçmeniz yeterlidir.

7- Rekabet Avantajı Sağlar

Çevrimiçi satışta herkes kazanmak ister. Ve bu ekonomik açıdan istikrarsız zamanlarda çevrimiçi pazarlamada başarılı olmak için, bir müşterinin sizi rakibine tercih etmesi için kendinizi farklılaştırmanız gerekir.

Bahsedildiği gibi, bir müşterinin kendi ana dilindeki bir web sitesinden satın alma olasılığı çok daha yüksektir, bu nedenle web sitenizde birden fazla dil olması size rekabette avantaj sağlar.

Örneğin, yabancı bir müşterinin kredi kartı olmadan nasıl kredi kurulabileceği hakkında bilgi aradığını varsayalım. İnsanların kendi dillerinde itibar kazanabilecekleri farklı yolları açıklayan bir sayfanız varsa, bu müşterinin markanıza güvenme olasılığı, makalenin İngilizce yazılmış olmasına göre daha yüksektir.

Çok Dilli Siteleri Bir Öncelik Haline Getirin

Kullanıcı deneyimi söz konusu olduğunda, WordPress sitenizin çok dilli olmasını sağlamak genellikle göz ardı edilir. Ancak konuştuklarımızdan da görebileceğiniz gibi, çok dilli web sitelerinin pek çok avantajı vardır.

Size en çok ilham veren sebep ne olursa olsun, web sitenizi ve şirketinizi bir sonraki seviyeye taşıma zamanı. WordPress web sitenizi çok dilli hale getirmek basittir, uygun maliyetlidir ve işinizi dönüştürebilir.

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek