Online İşletme E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

29 Kasım 2020 | E-Ticaret, Para Kazanma

online işletme e-ticaret sitesi nasıl açılır?

2019 yılında e-ticaret boyutu yaklaşık 3.5 trilyon ABD doları olmuştur. Online alışveriş birkaç yıl önce popüler değildi, son zamanlarda pandemi ile ortaya çıkan sebepler neticesinde kesinlikle popüler durumda. E-ticaret sitesi nasıl açılır sorusunu birlikte yanıtlayacağız.

Ayrıca, online alışveriş, satın alma yapmak için evlerini terk etmek zorunda olmadıkları için müşteri satın alma deneyimi kolaylaştırır. Bu yazımızda e-ticaret sitesi ile ilgili her şeyi sizlere anlatmaya çalıştık.

Bu nedenle online mağaza açmak daha fazla önem kazanmaktadır. İş yönetimini yürütmek için online yönetim sistemlerini kullanabilir ve fiziksel bir mağazanın yerini almak için sizde bir e-ticaret web sitesi kurabilirsiniz. Fiziksel envanter dışında, ihtiyacınız olan hemen hemen her şeyi bir bilgisayar  ve internet aracılığı ile bulabilirsiniz.

Şimdi İndirin: E-ticaret Sitesi Planlama Şablonları + Kiti

Sizi başarıya taşıyacak online iş fikrine henüz sahip değilsiniz, ancak büyük olasılıkla bu fikri bulmak için çalışıyorsunuz. Bol bol fikir yürütüp değişik iş fırsatlarını kovalıyorsunuz. Tek bir sorun var: nereden başlamalı?

Bir iş kurmak ağır ve zorlu bir çabadır. Bu yazıda, online çalışan bir iş fikrinin nasıl başlatılacağına odaklanacağız. Online bir iş kurmakla ilgileniyorsanız, bu altı adımı muhakkak uygulamalısınız.

Bir iş kurmanın, bir isim seçmek, marka malzemenizi oluşturmak ve olası satışlarla bağlantı kurmak gibi bazı eğlenceli yönleri vardır. Öte yandan, işletme izinlerine başvurmak ve vergi formlarını doldurmak gibi eğlenceli olmayan bazı yönler vardır.

Online bir iş kurmanın hem kolay hem de zorlu yönlerini hep beraber keşfedeceğiz.

1. Bir iş planı oluşturun ve ince ayar yapın.

İlk olarak, bir iş planı oluşturmak istersiniz. Bir iş planı, şirketinizin ayrıntılarını ortaya çıkarır ve onları tarafsız olarak eleştirir. İşletmenizin ne sattığı, yapısı ve nasıl yürütüleceği hakkında bilgi vermesi için bir referans noktası olarak hazırlanmalıdır.

İş planları genellikle finansal projeksiyonlar, yasal belgeler ve kiralamalar veya izinler dahil olmak üzere şirketinizin en önemli faktörlerini sağlar. İşletmenizi her yönüyle bilmesi gereken paydaşlar için faydalı olacaktır. Ayrıca, işinizi oluştururken herhangi bir sürprize fırsat bırakmamanız açısından yararlı bir kaynaktır.

İş Planına başlamadan önce yada üzerinde çalışırken bunları uygulayın. Bu alıştırmalar, iş planınızın etkili olmasını sağlayacaktır.

  • Pazarlamanızı Değerlendirin
  • Etkili olabilmek için yazın
  • Ortamı aklınızda tutun

İşletmenizin kendisini rakiplerden nasıl ayırdığını düşünün. Örneğin, sektörünüz pazarlama yapıyorsa, online pazarlama hizmetleriniz nasıl rakiplerinizden daha iyi bir seçim olacaktır?

İşletmenizin diğer online mağazalara karşı nasıl rekabet edeceğini öğrenmek için rakip analizi yapmanız gerekebilir . Bu sadece rekabetinizin güçlü ve zayıf yanlarını bulmak anlamına gelir, böylece iş planınız doğru ve gerçekçi olur.

Satış noktalarınızı açıklarken sadeliğe özen gösterin. İhtiyacınız yoksa her bir bölüme 1000 kelimelik deneme yazmanıza gerek yok. Örneğin, bu plandaki tüm ücretli reklam stratejinizi ayrıntılı bir şekilde yazmadan atlayın, yalnızca bu planı kullanmayı planladığınızı belirtin.

Sonuçta, bir iş planı hızlı bir referans noktası olmalıdır.

Son olarak, işletmenizin yalnızca online çalışacağını unutmayın, bu nedenle işletmenizin bazı faktörleri kira maliyetleri gibi giderler fiziksel mağaza gibi olmayacaktır. Planınızı online mağaza olacak gibi şekillendirin.

Özellikle e-ticaret sitesi için bir iş planının nasıl oluşturulacağına dair derinlemesine bir eğitim için bu yazı size çok faydalı olacaktır.

Bu ücretsiz iş planı şablonunu da indirebilirsiniz

Özetlemek gerekirse, bir iş planı şirketinizi, hedeflerini, müşterilerini ve neden işletmenizle ilgilenmeleri gerektiğini açıklayacaktır. Ayrıca ürün hattınızı ve hizmetlerinizi, online satış planınızı ve yasal yapınızı da içerecektir. Son olarak, bu finansal tahminler ve iş hedefleri sağlayacaktır.

Sadece dürüst olun.

2. Yasal Yapınızı Oluşturun.

Bu noktada, iş planınız tamamlandığını ve inanılmaz göründüğünü varsayıyoruz. Ardından, Online şirketinizi nasıl yasal hale getireceğinize bakalım. Bazı evrakları doldurmanız, lisanslar için başvurmanız ve vergi dairesinde işleri halletmeniz, ancak önce yasal yapınızı tanımlayalım.

Şirketlerin şahıslimitedanonimkolektifkomanditfaktoring ve e-ticaret şirketleri olmak üzere çeşitleri vardır. Şimdi her birinde şirket kurulumu nasıl yapılır açıklayalım. Bu bölümde ilerlerken faaliyet yürütmek istediğiniz ülke için online işletme vergi yasalarını aklınızda bulundurmanız gerekecek.

  • Şahıs Şirketi

    Şahıs şirketleri açılması ve kapanması kolay olduğundan dolayı en çok tercih edilen şirket türüdür. Genelde şirket unvanında kuran kişinin adı soyadı yazar. Şahıs şirketi kurulumunu ister kendiniz yapar, isterseniz mali müşavir aracılığı ile kurulumu yapabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için konunun uzmanı mali müşavirlik şirketlerine başvurun.

  • Limited Şirket

    Limited şirket bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulan ticaret şirketi. Limited şirketler, ticaret siciline tescil ile tüzel kişilik kazanırlar. Sermayesi belirli olup, bu sermaye esas sermaye paylarının toplamından oluşur.

  • Anonim Şirket

    Anonim şirket kurulumu için en az 1 adet gerçek ya da tüzel kişiden oluşan bir ortağınız olması gerekir. Yüksek sermaye ille kurulan bu şirket türü yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından kurulan bir şirket şeklidir. Kurulum için dilekçe, ana sözleşme örneği, her ortak için nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri, oda kayıt belgesi, kuruluş bildirim formu, sermaye yatırıldı dekontu istenen belgelerdir. Noter aracılığı ile her ortağın mali müşavire vekâlet vermesi şeklinde kurulumu yapılır. Limited, komandit ve faktoring şirketler anonim şirketler ile büyük benzerliklere sahip olup kurulum işlemleri neredeyse aynıdır. Küçük farklılıklar olsa da anonim şirketler şahıs şirketlerinden sonra en çok tercih edilen ortaklık şirketleridir.

Vergiler hakkında daha fazla bilgi için bu bağlantıyı izleyin .

Yasal prosedürler tamamlandığına göre  marka adınızın patent işlemine geçebilirsiniz.

3. İşletme Adınıza Patent Alın.

Eğer isim bulmakta zorlanıyorsanız  bu yazımız tam size göre . Muhtemelen online işinizi başlatmanın en kolay kısmı buydu, değil mi? Şimdi, muhteşem adınızın sizde kaldığından emin olmak için işletme adınızı patentleyin ve bu isme ait bir  alan adını kaydettirin.

İlk olarak, adınızın bir e-ticaret sitesi işletmesi için ülkenizde kullanılabilir olduğundan emin olun. Bu koşullar adınızı çalınmaya karşı koruyacak ve başka bir online mağaza ile aynı ada sahip olmadığınızdan emin olacaksınız.

İşletme adınızı ister kendiniz Türk Patent Kurumu üzerinden yapın, isterseniz bu iş için özel olarak kurulmuş şirketlerden ücretli destek alın.

4. İşletme İzin ve Lisanslarını Alın.

Şimdi online bir işletme için gereken izinler hakkında bilmeniz gerekenler ve bunlara neden ihtiyaç duyuyorsunuz onu inceleyeceğiz.

  • Satıcının izni

    Online ürün satmak için satıcının iznine ihtiyacınız olacaktır. Bu izin, giysi veya kitap gibi fiziksel mal veya hizmetlerin satılmasına izin verir. İşletmeniz online olmasına rağmen, müşterilerden satış vergisi tahsil etmek için satıcının iznine ihtiyacınız olacaktır.

  • İşletme lisansı

    Neredeyse her işletme yasal olarak çalışmak için bir çeşit lisansa ihtiyaç duyar, ancak bazı ülkelerde ek lisanslar gerekir. İşletmenizi kurduğunuz bölgede gereken her lisansa sahip olduğunuzdan emin olun.

Online işletmenizi açmaya hazırsınız! Şimdi, o işi elde etmek ve kazanmaya başlamaktan  bahsedelim .

E-ticaret  işletmeleri için, online varlığınız önemlidir ve müşteri veri tabanınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz..

online işletme e-ticaret sitesi

5. İşletmeyi Nasıl Pazarlayacağınızı Planlayın.

İnternette bir online işletmeyi nasıl pazarlayacağınızla ilgili bir sürü bilgi var, ancak bu bölüm, kullandığınız yazılım veya platformlardan bağımsız olarak kesinlikle sahip olmanız gereken temel konulara odaklanacaktır.

  1. Hedef Kitle
  2. Online Marka Kimliği
  3. Sosyal Medya Hesapları
  4. Profesyonel Web Sitesi
  5. Online Satış Hizmeti

1. Hedef Kitle

Kime pazarlama yaptığınızı bilmiyorsanız, pazarlama mesajlarınız yanlış yönlendirilir. Ürününüzle kim ilgilenecek?

Müşterinizin yeri veya yaş aralığı gibi genel bir fikriniz olabilir. Henüz yapmadıysanız, ideal müşterinizi gerçekten araştırın. Onların ilgi alanlarını, zorluklarını, hedeflerini, yaşını ve en önemlisi internet satın alma davranışlarını neyin tetiklediğini düşünüp araştırın.

Ayrıca, hedef kitlenizin sıkça ziyaret ettiği sosyal platformları bulup onlara oradan daha rahat ulaşabilirsiniz. Böylelikle internet mağazanızın çevrimiçi alışveriş alışkanlıklarına uyum sağlamasını ideal hale getirebilirsiniz. Ayrıca, doğru kişileri hedefleyebilmeniz için işletmenizin web rutinlerine nasıl uyacağını da bilmelisiniz.

2. Çevrimiçi Marka Kimliği

Marka kimliği, müşterilerin işletmenizle etkileşimde bulunurken nasıl hissetmelerini istediğinizi tanımlar ve şirket değerlerinizi yükseltir. Müşterilerin işletmenizi düşündüklerinde ne hissetmelerini veya düşünmelerini istersiniz? Marka kimliğinin aktardığı şey budur.

3. Sosyal Medya Hesapları

Sosyal medya hesapları, marka kimliğinizin maskotları olacaktır. Bunları marka renklerinize, kitlenize, misyonunuza ve değerlerinize göre yapabilirsiniz. Örneğin, HubSpot’un Instagramına bakalım ve bazı marka temalarını belirleyelim:

 

wordpress ajansı instagram marka kimliği

WordPress Ajansı instagram marka kimliği

Kaynak

Sosyal medya hesapları oluştururken, işletme hedeflerinizi destekleyen platformlara sadık kalın. Bu yöntem sayesinde, pazarlama çabalarınıza odaklanacak ve hedef kitlenizle etkileşime girdiğinizden emin olacaksınız. Örneğin, Instagram görsel bir platform, LinkedIn bir ağ kanalı ve Twitter ve Facebook uzun ve kısa biçimli metinlerin bir karışımını başarıyla destekleyen sosyal medya platformlarıdır.

4. Profesyonel Bir Web Sitesi

Ayrıca, bir çevrimiçi işletme açıyorsanız, bir web siteniz veya çevrimiçi mağazanız olması gerekir.

Web sitenizde gezinmenin ve alışveriş yapmanın kolay olduğundan emin olmalısınız. Müşterileriniz çevrimiçi alışveriş yaptığında, onları memnun etmek için web sitelerinde uygulayabileceğiniz bazı özellikler nelerdir? Onları cezbedecek bu özelliklere sahip misiniz?

Ayrıca, web sitenizin mobil cihazlara duyarlı olmasını sağlamak için bazı web sitesi araçlarında teste tabi tutun. En iyi sonucu alana kadar çalışmalarınızı geliştirin.

Bir alan adı satın aldıktan sonra, web sitenizi kendi başınıza oluşturabilir , bir web geliştiricisi kiralayabilir veya web sitenizi kurmanıza yardımcı olacak yazılımlarla çalışabilirsiniz. Tasarım size kalmış, ancak müşteri deneyimini öncelikli tutmayı unutmayın.

WordPress gibi bazı e-ticaret yazılımları, bir e-ticaret sitesi oluşturmak için şablonlar sağlar; bu, web sitenizi ve alışveriş sepeti yazılımınızı aynı anda kurabileceğiniz için yararlıdır. Bu, web sitenizde e-ticaretin nasıl kurulacağı konusunda derinlemesine bir öğreticidir, en faydalı hale getirme konusunda kaynaklar sağlar.

5. Online Satış Kabiliyetleri

Web sitenizi kurduktan sonra, e-posta, dönüşüm ve sosyal medya gibi çevrimiçi pazarlama işlevlerini yürütmenize yardımcı olacak yazılım bulmayı unutmayın. Bu işlemleri kolaylaştırmak için, sizi düzenli tutmak için hepsi bir arada bir içerik yönetim sistemi arayın. Web sitenizin, COPPA ve Ödeme Kartı Sektörü (PCI) gibi tüm e-ticaret yasalarıyla uyumlu olup olmadığını kontrol edin .

Web sitenizi, sosyal medya profillerini oluşturduktan ve gerekli araçları yerleştirdikten sonra potansiyel müşteriler oluşturmaya başlayabilirsiniz. Olası satış oluşturma, yabancıları potansiyel müşterilere dönüştürme sürecini tanımlar. Başarılı potansiyel müşteri oluşturma yöntemleri satış seçeneklerinizi bol tutar.

Ürün veya hizmetlerinizi çevrimiçi satma

Daha önce bahsedilen yönetim yazılım sistemlerini hatırlıyor musunuz? Satış yapınızı oluşturduğunuzda gerçekten kullanışlı olacaklar. Müşteri bilgilerini saklayabileceğiniz bir homebase veriyorlar.

Yönetim yazılım sistemlerine sahip olduktan sonra, satış hedeflerinizi bulmanız gerekir. Burada cevaplamanız gereken soru, “İşletmemi yürütmek için ne kadar paraya ihtiyacım var ve bunu sürdürmek için ne kadar satmam gerekiyor?” Biraz bütçeleme yapmanız gerekecek ve orada biraz yardım için küçük işletmeler için bütçeleme konusunda araştırma yapmanız çok önemlidir.

Ayrıca bir satış temsilcisi kiralamak isteyeceksiniz. Küçük bir işletme sahibi olduğunuzda, yapılması gereken işe alımları düşünmeniz gerekir ve satış temsilcisi bunlardan biridir. Müşterinizi anlamaya ve onlara satış yapmaya adanmış bir kişiye ihtiyacınız var.

Bir satış temsilcisi kiraladığınızda, e-ticaret uygulamalarına ve kitlenize aşina olduklarından emin olun. Bir araya getirdiğiniz satış sürecini takip edebilmelidirler . Veri girişi gibi işin sıkıcı görevlerini azaltmak için satış görevlerinizi otomatikleştirebilirsiniz, böylece satış temsilciniz diğer görevlere odaklanmak için daha fazla zaman harcayabilir.

Ödeme ağ geçitleri ve gönderim kısıtlamaları gibi web’e özgü yasaların farkında olun. Ödeme ağ geçidi, kredi kartı ödemelerini yetkilendiren bir araçtır. Örneğin, çevrimiçi olarak bir satın alma işlemi gerçekleştirdiğinizde ve desteklenen kredi kartı türlerini gördüğünüzde, bu o sitedeki ödeme ağ geçitlerinin açıklamasıdır.

Ödeme Ağları Tercihi

Genel e-ticaret sitesi araçlarında, sistemlerinde yerleşik ödeme ağ geçitleri ve PayPal’dan AmEx’e destek yöntemleri bulunur. Ödeme ağ geçitlerini seçtiğinizde, büyük kredi kartı sağlayıcıları ve iyzico, paytr gibi bir veya iki uygulama gibi en yaygın seçeneklerle devam edin.

Ödemeler işlendikten sonra ürün gönderilmeye hazırdır, bu nedenle nakliye kanunları konusunda dikkatli olun. Bunlar ürününüze ve bölgenize bağlıdır, bu nedenle ürün tedarik ederken ürününüzü destekleyen toptancı bir üretici veya nakliye (kargo şirketkeri) ile görüşün.

(Örneğin, oje veya alkol satıyorsanız, bu ürünlerin nakliyesinde kısıtlamaları olduğu için USPS harici kargo şirketlerine bakabilirsiniz). Gönderim için ne ödemeniz gerektiğine bağlı olarak gönderim bedeli için ne kadar ücret ödemeniz gerektiğini merak ediyorsanız, siz ve müşterilerinizin en iyi teklifleri aldığından emin olmak için işletmenize ait fiyatlandırma stratejisi kılavuzu oluşturmalısınız.

6. Finansman planınızı oluşturun.

Küçük işletmelerin bir kârı sürekli olarak dönüştürmek için finansmana veya bir çeşit sermayeye ihtiyacı vardır. İşletmenizi tek başına veya arkadaşlarınızın yardımıyla finanse edebiliyorsanız buna bootstrapping denir ve ek finansman arama ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Ancak, ek fon aramanız gerekiyorsa, başlangıç ​​sermayesi için seçenekler şunlardır:

  • Kitle fonlaması – Kickstarter gibi platformlar aracılığıyla finansman sağlayan işletmelerin başarı öykülerini duymuş olabilirsiniz. Buna crowdfunding denir ve ilk lansmanınıza erken erişim gibi, iş fikrinize ilgi duyan potansiyel müşterilerden nasıl fon elde edileceği konularında size yardımcı olur.
  • Hızlandırıcı – Hızlandırıcı yoluna giderseniz, bir saha etkinliğinde diğer küçük işletmelere karşı iş fikrinizle yarışacaksınız. Kazanan iş fikriniz genellikle fon, tohum ve sermaye kazanır. Bu aynı zamanda diğer işletmelerle iletişim kurmak için mükemmel bir fırsattır.
  • Küçük İşletme Kredisi – Gerçekten bütçenize ve ihtiyacınız olan parayı nasıl harcayacağınıza karar verirseniz, bir bankadan veya kredi veren kurumdan küçük işletme kredisi alabilirsiniz. Olası yatırım fırsatlarına ulaşmaya başlamadan önce , farklı teklifler hakkında biraz araştırma yapın ve iş planınızdaki her kuruşun hesaba katıldığından emin olun.
  • Tohum  – Tohum finansmanı, şirketinize yatırım yapanların karşılığında hisse senedinden pay alacağı anlamına gelir. Birkaç farklı tohum finansmanı türü vardır, ancak genel fikir budur. İşletmeniz satılırsa, yatırımcıların büyük olasılıkla yatırımlarını geri isteyeceklerini unutmayın.

Yatırımlar, bir işletmeyi çevrimiçi olarak yürütmek için gerekli olan, ancak cepten satın alımlar için çok pahalı olan farklı maliyetlerle size yardımcı olabilir. Örneğin, ürünlerinizi göndermek için ödeme yapmanız ve bunun için paraya ihtiyacınız var. Ayrıca, ücretli bir reklam stratejisi işletmenizi İnternet’te kullanıma sunar, ancak başarılı bir strateji oluşturmak için ek fonlara ihtiyacınız olabilir.

 

referans noktası: https://blog.hubspot.com/marketing/how-to-open-online-business

admin

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek