Youtube Videolarını WordPress’e Eklemek

25 Şubat 2019 | İnternet, SEO, Wordpress

youtube siteye link eklemek için gerekenler

Birçok projede sitemize video koyma ihtiyacı duymuşuzdur. Kurumsal firma olsak dahi yeni çıkarttığımız ürün ile ilgili, şirketimizin tanıtımı ile ilgili birçok sebepten ötürü ihtiyaç duyulmaktadır. Genel olarak videolar hostinglerde fazla alan kaplamakta ve doğru optimizasyon yapılmadığı takdirde de sitenin yavaşlamasına sebep olmaktadır. Youtube videolarını WordPress’e eklemek sorunlarını aşmak için gerek webmasterlar gerekse site editörleri videoları YouTube’a yükleme yapmaktadır. YouTube videolarını da sitede yayınlayarak hem hız hem de alandan kazanılmaktadır. Size bu yazıda bunun nasıl yapacağınızı anlatacağız.

Youtube videolarını WordPress’e eklemenin 2 kolay yolu bulunmaktadır.

Youtube videolarını WordPress’e eklemek için birinci yol

videoyu koymak istediğiniz yazı veya sayfanın içinde Ortam Ekle butonuna bastıktan sonra sol kısmın en altında URL’den Ekle seçeneğini göreceksiniz. Oraya YouTube’da bulunan videonuzun linkini yazınız (yada kopyala / yapıştır yapabilirsiniz) daha sonra yazıya ekle butonu ile yazınıza / sayfanıza eklenecektir.

https://www.youtube.com/pinkwomens

https://www. youtube. com/watch?v=OMsXjqMaFn4

Burada dikkatinizi çekecek olan olay ise YouTube linki orijinal ebatları ile gelecektir. Bu yol ile yaptığınızda direk kodu ile işlem yapıldığından ebatlandırma yapamazsınız.

Youtube videolarını WordPress’e eklemek için ikinci yol

Kişiye göre hem daha kolay hem de her türlü ebatlandırma yapabilirsiniz. Bu ikinci yol için metin kısmına geçmeniz gerekmektedir. Bunun içinde yazı alanının hemen sağ üstünde Görsel ve Metin adında 2 sekme dikkatinizi çekecektir.


Görsel
otomatik olarak karşınıza gelen ve eklemelerinizi yaptığınız alandır, metin kısmı ise kodlamaların olduğu alandır. Metin yazan sekmeye tıkladığınızda eğer sayfa ya da yazınızda bir şeyler varsa kodlarını göreceksiniz, yoksa boş bir sayfa gelecektir. Burada sizin kod girmeniz gerekecek. Youtube kodunu da almanın kolay yolu videonuzun olduğu youtube sayfasını açın ve mouseun sağ tuşu ile yerleştirme kodunu kopyala tıklayarak kodu alın. Aldığınız kodu wordpress’te metin kısmına yapıştırın. <iframe> kodu ile gelecektir.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/OMsXjqMaFn4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Burada bulunan width ve height sizin videonuzun ebatlarıdır. Sayfa yapınıza göre yerleştirmek istediğiniz ebatları yazabilirsiniz. Youtube videoları otomatik olara width: 854 height: 480 gelecektir. Bundan sonraki ebatlama tamamen site ve sayfa yapınıza bağlıdır. Eğer videonuzu sayfanın sağı, solu veya ortasında bir yere yerleştirmek istiyorsanız <iframe> </iframe> kodları içerisinde bir yere gerekli kodları yerleştirerek yapabilirsiniz.

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


  1. Bu çok yararlı bilgi için teşekkürlerimi sunuyorum. Yazılarımda imdadıma yetiştiniz. Kaleminize sağlık. Sağlık dolu günler dilerim. Saygılarımla…

  2. Alev hanım sizlere faydalı olduysak ne mutlu. Diğer yazılarımızı da okumanızı tavsiye ederiz. Web sitenize katkı sağlayacak yeni yazılar keşfedeceğinizi umuyoruz. Sağlıcakla.

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek