WordPress Temaları Nasıl Bulunur?

23 Temmuz 2018 | İnternet, SEO, Teknoloji, Wordpress

WordPress Tema Yükleme

WordPress’e ilk kez kurulum yapanlar WordPress temaları nasıl bulunur diye merak ederler. Aslında bu sadece o zamanki bilgi eksikliğinden kaynaklanan bir durumdur.

WordPress Wp-Admin’den giriş yaptığınızda sol tarafta bulunan Görünüm sekmesinin altında Temalar bölümü bulunmaktadır. Buradan yeni ekle butonuna bastığınızda size önerilen öne çıkan temalar görünmektedir. Ayrıca wordpress için tema satan / yazan sitelerde bulunmaktadır. Eğer o sitelerden birinden bir tema almışsanız tema yükle butonuna basıp gözat ile elinizde var olan wordpress temasının .zip yada .rar halini buradan yükleyebilirsiniz.

WordPress kullanmak için hatta güzel görselleri olan bir ücretsiz temalar yeterli olabilmektedir. Ücretli temaların farkı ise bazı ek özellikler başta SEO ve slayt olmak üzere siz manuel olarak eklenti arayıp, ayarlarını siz yapmak zorunda kalmazsınız. Ayarlar yapılmış hatta slaytlarda içinde demosu olup size örnek teşkil edecek şekilde hazırlanmıştır.

Ücretsiz temaların da içinde bu tarz tamamiyle tüm ayarları yapılmış, eklentileri hazırlanmış halde olanları da bulunmaktadır. Sayıları maalesef şu an için çok az. Her geçen gün bu sayı artış göstermeye başlamış durumda.

WordPress Tema Yükleme

WordPress Tema Yükleme

Ücretsiz Tema Arşivi : WordPress.org

WordPress’de ücretsiz temalar kullanırken temalara uyumlu eklentilerin tercih edilmesi önemli bir detaydır. Tüm ücretsiz temalara WordPress‘in kendi sayfasından ulaşabilirsiniz. Aynı iş için yüzlerce tema bulmanız mümkün. Her birinin ötekinden farkı hem görsel, hem de yazılımsal olabilmektedir. Ayrıca Görünüm altında Düzenleyici sekmesinden mevcut kullanımdaki temanızda HTML, CSS ve PHP bilginiz ile değişiklikler yapabilir, hazır temayı özgünleştirebilirsiniz. Bunu yaparken yedek almayı kesinlikle unutmayın. Çünkü düzenleyici bir editör görevi görmektedir. Bu da sitenizin bozulmasına hatta sitenizin çalışmamasına sebep olabilir. Aldığınız yedek sizi büyük bir dertten kurtulmanızı sağlayacaktır.

Wordpress tema yükleme

WordPress Tema

WordPress kullanmak için, temaları kullanmak için PHP bilmek zorunda mıyım sorusu oldukça çok sorulmaktadır. WordPress’in tam olarak farkı burada çıkıyor temaları veya eklentileri tamamen kullanmak için PHP bilmenize gerek yok. Tabi temayı özgünleştirmek gibi bir amacınız yoksa. Bütün temaların dökümantasyon dosyaları bulunmaktadır. Bu dökümantasyon dosyalarında yazan adımları takip ettiğinizde sağlıklı bir şekilde sitenizin kurulumunu sağlayabilirsiniz. Ayrıca bir çok tema tasarımcısı youtube videolarını da dökümantasyon sayfasına koyarak anlamadığınız noktaları nasıl yapacağınızı da göstermektedir. Gerekli adımları dikkatle yaptıktan sonra seçtiğiniz tema ile nokta atış siteniz hazır olacak.

Satın almış olduğunuz WordPress temalarınızı sizin yerine kurmamız için bizimle iletişime geçin.

Ozan Gül

Ozan Gül

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek