WordPress Sitenize Çoklu Dil Eklemek

25 Mart 2020 | eklenti, SEO, Wordpress

wordpress çoklu dil ekleme polylang

WordPress günümüzde en çok tercih edilen içerik yönetim sistemidir. WordPress Sitenize Çoklu Dil Eklemek ve WordPress sitelerinde farklı dilde yayın yapmak birçok kurumsal firmanın istediğidir.

Hem kullanım kolaylığı hem seçenek bolluğu kullanıcıları tatmin etmektedir. Durum böyle olunca birçok firma hızlı bir şekilde web sitelerini hazırlamak için WordPress kullanmaya başlamıştır. WordPress Sitenize Çoklu Dil Eklemek ve WordPress sitelerinde farklı dilde yayın yapmak birçok kurumsal firmanın istediği bir özelliktir, fakat bu noktada çoklu dil desteğini nasıl kullanabileceğimiz konusunda bize yardımcı olan en önemli eklenti Polylang olmaktadır.

WordPress Sitenize Çoklu Dil Eklemek – Polylang

WordPress Polylang eklentisi, ücretsiz sürümünün de bulunması ile birlikte WordPress çoklu dil desteği sunan eklentilerin başında gelmektedir. Bugün itibarı ile Polylang, 200.000+ kullanıcının kullanmış olduğu ve WordPress puanı olarak 4,5 alan güvenilir olan bir eklentidir.

Peki Polylang Nasıl Kuracağız?

Admin panelinden Eklentilere gelerek Yeni Ekle butonuna bastığınızda karşınıza gelen arama çubuğuna polylang yazınız. Karşınıza otomatik olarak gelen eklentinin sağ tarafında Yükle butonuna basarak yüklenmesini bekleyiniz yüklenme işlemi bittikten sonra size aynı yerde Aktifleştir butonu çıkacak. Butona bastıktan sonra eklentiniz aktif edilmiştir. Eklenti etkinleştirdikten sonra karşınıza gelen sayfada varsayılan diliniz Türkçe (eğer siteniz başka bir dil ise onu) seçiniz. Otomatik olarak karşınıza Türkçe ve İngilizce iki dil gelecektir. Eğer almanca , arapça gibi başka diller eklemek istiyorsanız dil seç kısmından istediğiniz dili ekleyebilirsiniz. Sayfanızın üst kısmında bulunan Tüm Dilleri Göster sekmesinden sadece Türkçe olanları veya İngilizce olanları görüntüleyebilirsiniz. Sayfalarımızı görüntülediğimiz alanda eklemiş olduğumuz dilin yanında bulunan + butonuna tıkladığımızda, ilgili sayfanın İngilizce çevirisini yapabileceğimiz yere erişebiliriz. Polylang kendi kurulum sayfasında ki adımları da takip ederek kolayca kurulum yapabilirsiniz.

Sayfanızın başlık çevirisini ve içeriklerinizin çevirisini tamamladıktan sonra güncellemeyi gerçekleştirebilirsiniz. Sayfa düzenleme ekranınızın sağ üst tarafında çeviri yaptığınız sayfanın hangi Türkçe yazı olduğunu görüntüleyebilirsiniz. Ek olarak kalıcı bağlantınızın içerisine /enibaresi eklendiğini göreceksiniz. Bu sayfanızın İngilizce adresi olarak nasıl görüntüleneceğini belirtir.

İşlemlerden sonra dil değiştirme seçeneklerini görüntüleyebilmek için bileşenlerinizin olduğu WordPress sayfası üzerinden temanızın desteklediği şekilde  bir bileşen içerisine yerleştirebilir ve hemen altında bayrak veya seçim kutusu şeklinde görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.

Web sitenizin slogan ve başlık çevirilerini de Cümle Çevirisi menüsü altında düzenledikten sonra WordPress çoklu dil desteğini etkinleştirmek için geriye son bir adım kalıyor; menülerimizin çevirisini gerçekleştirmek.

Menü içeriklerini de ayrı iki menü oluşturup Türkçe ve İngilizce sitelerimizde hangi menülerin görüneceğini belirledikten sonra kaydedebilirsiniz. Bu kısmı tamamladığınızda, web siteniz üzerindeki çeviri tamamlanmış olacaktır. Web sitenizin yazıları ve diğer içerikleri varsa bu temanıza göre değişiklik göstereceği için çevirilerini yapmanız gerekecektir. Çevirilerinizi tamamladıktan sonra web sitenizi çoklu dil olarak kullanabilirsiniz.

 

 

 

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek