WordPress ile E-Ticaret Kolaylığı

05 Ekim 2018 | eklenti, İnternet, SEO, woocommerce, Wordpress

E-Ticaret sektörü son yıllarda hızlı yol alan ve her gün gelişen bir sektör olmuştur. Sürekli ilerleyen teknoloji ve kitlelerin gösterdiği ilgi ticaretle uğraşan herkesi artık internetten satışa ve bir E-Ticaret sitesi kurmaya yöneltmiştir. Her gün yeni E-Ticaret girişimleri olmakla beraber bunların büyük bir çoğunluğu site kurulum aşamasında başarısızlık ile sonuçlanmaktadır. Wordpress ile E-Ticaret Kolaylığı gün geçtikçe ilgi görmektedir.

WordPress İle E-Ticaret Kolaylığı

E-Ticaret‘e giren birçok girişimci web sitesi kurulumuna dair bir bilgi sahibi değildir. Bu noktada ya hazır yazılmış e-ticaret paketleri yada özel yazılım ile uğraşılması tavsiye ediliyor. Bunların bir çoğu oldukça fazla maliyetli hale gelebilmektedir.

  • Oysa WordPress kurumsal sitelerde olduğu gibi e- ticaret sitelerinde de hızlı, güzel ve ücretsiz seçenekler sunmaktadır.
  • WordPress açık kaynak kod olmasından dolayı genel olarak güvenlik sorunu varmış algısı taşımasına rağmen birçok özel yazılımdan daha fazla güvenliğe sahiptir.
  • Bu noktada açık kaynak kod sisteminin avantajları kullanılarak birçok yazılımcı ve yazılım şirketi sadece WordPress geliştirme işi yaparak tüm güvenlik açıklarının kapatılması için çalışmaktadır.
  • Bu durumu şöyle özetleyebiliriz; sizin sitenizin güvenliği için çalışan yüzlerce uzman gönüllü olarak ekibinizde görev yapmaktadır. Müthiş bir şey değil mi bu?.
  • WordPress sayesinde işin başında aklınıza gelmeyen, düşünemediğiniz değişikliler eklentiler sayesinde ve basit kodlamalar ile kökten değişiklik yapmadan ayarlanabilmektedir.

 

woocommerce ile e-ticaret

 

 

WordPress ile E-Ticaret Kolaylığı Sağlayan E-Commerce ;

temalar, ürün ekleme, görseller, fiyat, vergi durumu, kargo, ödeme alma gibi tüm sistemlere sahiptir. Normal yazılımlarda hepsi ile tek tek kodlama yapmak gerekirken WordPress tema ile birlikte gelen eklentiler sayesinde kısa sürede bütün ayarlar yapılarak satışa hazır hale gelebilmektedir. Eklentilere bakmak detaylı bilgi almak için WordPress’in kendi sitesi  WordPress Eklentiler adresinden bakabilirsiniz.

WordPress ile E-Ticaret Kolaylığı Avantajları

  • WordPress’i e-ticarette cazip kılan en önemli özelliklerden biri de XML olayıdır. Toplu ürün girişlerinde XML eklentileri ile beraber binlerce ürünü çok kısa bir süre içinde sitenize aktarabilirsiniz. Aktarım sonrasında ürünlerde ekleme / çıkarma yapılacaksa yapılıp ardından satışa başlayabilirsiniz. Eğer yapacağınız bir değişiklik yoksa direkt olarak satışa başlayabilirsiniz.

 

WordPress ile E-Ticaret Kolaylığı

 

  • Arama motoru optimizasyonu da diğer bir avantaj özel yazılımlarda SEO için baya zorlanılırken WordPress eklentiler içerisinden size en uygun arama motoru optimizasyonu eklentisi bulunup gereken ayarlarınızı yapıp, ürün ve blog yazılarınızı SEO uyumlu hale getirdikten sonra Search Engine Optimizasyon sizin için büyük bir sorun değil sadece işinizin bir parçası olacak.
  • Arama motorlarının WordPress’te hızdan dolayı daha çabuk indexlediği için rakiplerinizin önüne geçmenizde size önemli bir avantaj sağlamaktadır.

WordPress SEO için soru ve sorunlarınız için WordPress Ajansı destek ekibi ile İletişim sayfamızdan bilgi alabilirsiniz.

  • WordPress size sağladığı en büyük kolaylıklardan biri de konsept stratejileridir. WordPress eklentiler sayesinde sitenizi özel günlerde kampanyalarınıza uygun bir konsepte hale getirebilir. Örnek vermek gerekirse yılbaşında kırmızı ve beyaz renklerin yoğun olduğu, kar – çam ağacı görselleri ile süslenmiş bir anasayfa ile müşterilerinize konsept olarak hizmet sunabilirsiniz. Yılbaşı bittiği gün eski düzeninize kolaylıkla geri dönebilirsiniz. Bütün bunları sadece birkaç saatte ihtiyaç kadar eklenti ile halledebiliyorsunuz.

 

 

Şafak BAYKAL

Yorumlar

Yorum yapın


  1. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and
    wished to say that I have truly loved surfing around your
    weblog posts. After all I will be subscribing for your rss feed
    and I am hoping you write once more soon!

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek