E-Ticaret Yapmak İçin Gerekenler

21 Şubat 2019 | E-Ticaret, İnternet, Para Kazanma, SEO, woocommerce, Wordpress

wordpress e ticaret karı koca kredi kartı ile online alış veriş

İnternet çağının yaşandığı günümüzde artık pek çok alanda ticarette internet aracılığı ile yapılıyor. Son yıllarda ülkemizde de gittikçe gelişen e-ticaret piyasasına her geçen gün yeni firmalar ekleniyor. İnternet üzerinden ürün veya hizmet satışı yapmak için açılan internet siteleri ile müşteriye ulaşılan sistem elektronik ortamda gerçekleştirildiğinden e-ticaret ismi ile ifade ediliyor. E- ticaret yapmak için gerekenler, öncelikle sizi ifade edecek ve ürün ve hizmetinizin en iyi şekilde sunumunu yapabileceğiniz bir internet sitenizin olması gerekir. Bu sitenin profesyonel e-ticaret yazılımı ile kurulması önemlidir. WordPress e-ticaret konusunda gerçekten başarılı ve güzel çözümler sunmaktadır. WordPress kurulumu gayet kısa ve güvenilirdir. WordPress’i dileğiniz gibi özelleştirip hem görsel hemde teknik olarak çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

-Eğer hali hazırda kurulmuş bir şirketiniz yoksa e-ticaret sistemi ile internet aracılığı online satış yapmak için bir şirket kurmanız gerekir.

-Bunun için en düşük maliyetle bir adi ortaklık kurarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

-Kurulum sonrası sanal mağazanız için her gün vakit ayırmalı ve üzerinde çalışmalısınız.

-Ya da bu konuda uzman bir ekip ile çalışarak gerekli takibin yapılmasını sağlamalısınız.

E-Ticaretin Avantajları

E- ticaretin fiziksel mağazacılığına göre pek çok avantajı vardır. Günümüzde tempolu bir iş ve yoğun bir şehir hayatı yaşayan insanlar artık neredeyse tüm ihtiyaçlarını internet aracılığı ile karşılıyor. Bu nedenle sanal mağazacılık sistemi fiziksel mağazalardan daha çok iş yapıyor.

-Fiziksel mağazanız ile belli bir kesim müşteriye ulaşabilirsiniz. E- ticaret ile tüm dünyaya ulaşma şansınız olduğundan müşteri portföyünüz daha geniş olacaktır.

-Normalde belirli saatler içinde ürün ve hizmetinizi sunabilirsiniz. Oysa e- ticaret ile 7/24 ürün sunumuna devam edersiniz.

-Sanal mağazanız için bir kurulum gideriniz olsa da fiziksel bir mağazada ödediğiniz kira giderini e- ticaret ile ödemezsiniz. Bu da sizin daha kazançlı iş yapabilmenizi sağlar.

-Fiziksel mağazanızda sergileyebileceğiniz ürün sayısı mağazanızın büyüklüğü ile sınırlıdır. E- ticaret ile sınırsız ürün sergileme şansınız olur. Elbette sergilediğiniz ürünü anında temin edebilme ve müşteriye kargo ile gönderebilme imkânına sahip olmalısınız.

-E ticaret sistemi ile satışlarda e-fatura ve e- arşiv kullanılacağından pek çok kırtasiye gideri de artık olmayacaktır.

Başarılı Bir E-Ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

Öncelikle bir e- ticaret sitesi kurabilmeniz için şirket sahibi olmanız gerekir. Şirketiniz yoksa bir şirket kurulumu yapın. Nasıl şirket sahibi olacağınızı öğrenmek için bu yazımıza göz atın. Sonrasında teknik alt yapı ile size e- ticaret firması kurabilecek bir firma ile anlaşarak sitenizin kurulumunu yaptırın.

wordpress siteniz üzerinden danışmanlık vererek para kazanmak

Satış yapacağınız ürün ve hizmet ile ilgili bilgilerin en iyi şekilde sitenizde yayınlanmasını sağlayınız. Sitenizden yapılacak alışverişlerde kredi kartı ödemesi yapılabilmesi için bankanıza sanal pos başvurusu yaparak sahip olun. Bundan sonrasında e-ticaret sitenizin başarılı olması ve daha geniş bir müşteri portföyüne ulaşmak için internet rekabet ortamında ön sıralarda yer almak için çalışmalara başlamalısınız. Bunun için her gün sitenizde belli yenilikler yapmak, Google da üst sıralarda yer almak, analiz raporlarını takip etmek gibi gerekli işlemler olacaktır. Bu konularda bilginiz yoksa e-ticaret site kurulumunuzu yapan web hizmetleri firması size yardımcı olacaktır.

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek