Tüketicilerin Şirket Web Sitesi İçinde Görmek İstedikleri

17 Ocak 2022 | Wordpress

Tüketicilerin Şirket Web Sitesi İçinde Görmek İstedikleri

Birçok şirket için bir web sitesi, yeni kitlelere ulaşmak için yadsınamaz derecede kritiktir ve genellikle birinin markanız hakkında sahip olacağı ilk izlenimdir.

Ancak yeni müşterilere ulaşmak ve onları dönüştürmek için bir web sitesine sahip olmak tek başına yeterli değildir. Web sitenizin iyi tasarlanmış olması veya değerli müşteri adaylarını kaybetme riskiniz olması da aynı derecede önemlidir.

Web sitesi tasarımı, birkaç nedenden dolayı büyük bir rol oynar: Birincisi, web tasarımı, web sitenizin ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili anahtar kelimeler için arama motorlarında sıralama yeteneğini etkileyebilir. Ek olarak, web tasarımı, bir kullanıcının sitenizi bulduktan sonra sitenizde kalıp kalmayacağını etkileyebilir.

Son olarak, web tasarımı nihayetinde kaç potansiyel müşteriyi ve potansiyel müşteriyi gerçek müşteriye dönüştürebileceğinizi etkileyecektir.

İyi bir web sitesi tasarımı her zaman şu soruyla başlar, ”  Birinin sitemizi ziyaret ettiğinde yapmasını istediğimiz ana eylem nedir ?”.

2022 ve sonrasında web sitenize eklemek isteyeceğiniz temel tasarım özelliklerini ortaya çıkarmak için hubspot ABD’deki 285 kişiye bir şirket web sitesi için en önemli öğelerin hangileri olduğunu düşündüklerini sormuş.

İşte o sorunun yanıtları.

bir şirket web sitesinin en önemli unsurlarını gösteren grafik

1. Ankete katılanların %62’sine göre web sitenizde iletişim bilgilerinin yer alması kritik önem taşıyor.

İletişim bilgilerini eklemek basit görünüyor, ancak birçok şirket bunu pek önemsemiyor. Ve inkar edilemez derecede önemlidir. Ankete katılanlar “Bize Ulaşın Bilgileri”ni şirketinizin web sitesine ekleyebileceğiniz en önemli unsur olarak değerlendirdiler.

İnsanların satış soruları için size ulaşmasını istediğiniz telefon numarasını, e-posta adresini veya diğer iletişim araçlarını, tercihen sayfanın başlığı gibi bulması kolay bir yerde eklemek isteyeceksiniz.

Ayrıca, tıklanabilir bir “Bize e-posta gönderin!” eklemeyi düşünün. Sitenize “Bize Ulaşın” formlarını yerleştirmek isteyebilirsiniz. Ziyaretçilerin sizinle nasıl iletişim kuracaklarını öğrenmek için çok uğraş gerektiren şeyler yapmasını da engellemiş olursunuz.

2. %19’u bir blogun en önemli olduğuna inanıyor.

Tüm dijital, sosyal ve diğer çevrimiçi pazarlama, kaliteli içerik gerektirir. Ve bir blog, ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili yüksek kaliteli içerik oluşturmak ve dağıtmak için sahip olduğunuz en etkili fırsatlardan biridir.

Ankete katılanların %19’u bunun bir işletmenin web sitesindeki en önemli unsur olduğuna inanıyor.

Maksimum SEO avantajı elde etmek için blogunuz, üçüncü taraf bir hizmet aracılığıyla site dışında değil, alan adınızın altında (www.sirketiniz/blog gibi bir şey) listelenmelidir.

Sonuç olarak bir blog, yeni kitlelere ulaşmanıza, marka bilinirliğini artırmanıza ve eğitici, değerli içerik aracılığıyla potansiyel müşterileri dönüştürmenize yardımcı olabilir.

3. Hakkımızda sayfası hayati bir unsurdur ve markanızın hikayesini paylaşmasına yardımcı olabilir.

Hikayenizi paylaşmak ve temel değerleri vurgulamak, markanızın uzun vadeli başarısı için çok önemlidir. Aslında, tüketicilerin %85’i bir markayı yalnızca markaya güvenirlerse dikkate alacaklarını söylüyor.

Ankette gösterildiği gibi, Hakkımızda sayfası ikinci en yüksek puan alan öğedir ve %31’i bir Hakkımızda sayfasının en önemli unsur olduğunu gösterir.

Basitçe söylemek gerekirse, insanlar kiminle iş yaptıklarıyla ilgilenirler, bu yüzden insanlara kim olduğunuzu ve işinizin neden önemli olduğunu söyleyin. Müşterilerin bir araştırma makalesini okumak için zamanları yok.

4. Sosyal sayfalarınıza trafik çekmek için sosyal medya simgelerini dahil etmek isteyeceksiniz.

Sosyal medya simgelerinin önemli olduğunu biliyoruz, ancak ankete katılanların %30’una göre bu öğenin canlı sohbeti, müşteri örnek olay incelemelerini ve blog’u bir şirketin web sitesinin en önemli öğesi olarak gölgede bıraktığını görmek beni şaşırttı.

Web siteniz düzenli olarak trafik çekmeye başladığında, potansiyel müşterilerin ve müşterilerin sizi takip edebilmesi için sosyal medya sayfalarınıza bağlantı vermeniz önemlidir.

Bununla birlikte, aşırıya kaçmamanız önemlidir – şüphe duyduğunuzda, ölçekte basitliği tercih edin. Örneğin, bir e-ticaret şirketi için çalışıyorsanız Instagram, Pinterest veya YouTube gibi görsel olarak çekici birkaç sayfaya bağlantı vermeyi düşünün.

Elbette düzenli olarak güncellemediğiniz platformları eklemeyin. Güven oluşturuyorsunuz ve bu, düzenli olarak güncellenmiş ve alakalı içeriğe sahip olmanız ve müşterilerden ve potansiyel müşterilerden gelen soruları yanıtlamanızdan gelir.

5. Ankete katılanların %20’sine göre, müşteri referansları web sitenizi etkili bir şekilde bir sonraki seviyeye taşıyabilir.

Potansiyel müşterilerin sizinle çalışmayı seçmeden önce size güvenmeleri gerekir. Neyse ki, müşteri referans sayfaları , potansiyel müşterilerle bu güveni etkili bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olabilir.

Uzmanlığınızı ve başarılı geçmişinizi müşterilerle paylaşarak güvenilirliğinizi oluşturmak için web sitenizi kullanın. Referans aldığınızda, müşterilerinizden gerçek isimlerini kullanmak için izin isteyin. Tanınabilir işletmelerden ve kuruluşlardan gelen gerçek onaylar, isimsiz bir referanstan veya kurgusal bir kişiden yapılan bir alıntıdan çok daha fazlasını ifade eder.

Vaka çalışması sayfaları, bir müşterinin hangi sorunu yaşadığını, şirketinizin sorunu nasıl çözdüğünü ve çözüme ulaşmak için hangi süreci kullandığınızı açıklamak için tutarlı, özlü bir biçime ve şablona sahip olmalıdır.

6. Coğrafi ayrıntılar, yerel arama SEO’su için çok değerlidir.

Tüm Google aramalarının %46’sı yerel bilgiler arıyor;  bu, işletmeniz yerel arama için optimize edilmemişse, coğrafi bölgenizde ürün veya hizmet arayan potansiyel müşterileri kaçırıyor olabilirsiniz.

Ve araştırmanında gösterildiği gibi, %26’sı bir işletmenin fiziksel konumunun etkili bir web sitesinin önemli bir bileşeni olduğunu düşünüyor.

Pandemi, çoğumuzun fiziksel bir dünyanın var olduğunu unutturdu. Gerçek mekanda konumları olan çoğu işletme, belirli bir coğrafi alandaki müşterilere güvenir. Neyse ki, birçok kişi bir ürün veya hizmet aradığında, bir konum içerir. Konum bilgilerinizi eklemek, SEO stratejinize ve bölgenize aşina olmayan kişilerin işletmenizi bulmasına yardımcı olacaktır.

Örneğin, bir çilingire ihtiyacınız varsa, “istanbul, Sarıyer çilingir” araması yapabilirsiniz. Bu nedenle, sayfa başlıklarında ve diğer meta verilerde ve ayrıca web sitenizde görünen metinde konumunuzu kullanmalısınız. Hizmet verdiğiniz birkaç şehriniz varsa, daha kolay gezinme için sitenizde her konum için açılış sayfaları oluşturmayı düşünmelisiniz.

7. Canlı sohbet, 2021’de bir işletmenin web sitesinin önemli bir unsurudur.

Anket katılımcılarının %28’ine göre canlı sohbet, başarılı bir web sitesinin gerekli bir bileşenidir.

Chatbots müşteri hizmeti ile gerçek insanların yerini alamaz, ancak hizmetler veya basit SSS hakkında soran olabilir olanlar için iyi bir alternatif. Müşterilerle bulundukları yerde buluşmak ve ihtiyaç duydukları anında geri bildirimi sağlamak için web sitenize canlı sohbet seçeneği yüklemeyi düşünün.

Chatbotların programlanması kolaydır ve çoğu kod gerektirmez. Yapay zeka, bu işlevi her büyüklükteki şirket için çok daha uygun hale getirdi. Aslında birçok şirket, CMS platformunuz için basit bir eklenti olarak canlı sohbet sunar.

Bir sohbet robotunu düşünmek için diğer nedenler:

  • Çevrimiçi tüketicilerin %44’ü, çevrimiçi  bir satın alma işleminin ortasında soruların canlı bir kişi tarafından yanıtlanmasının bir web sitesinin sunabileceği en önemli özelliklerden biri olduğunu söylüyor.
  • %63’ü , canlı sohbet sunan bir web sitesine dönme olasılıklarının daha yüksek olduğunu söyledi.
  • %38’i satın alma  işlemini sohbet oturumunun kendisinden dolayı yaptığını ve %62’si  siteden tekrar satın alma olasılığının daha yüksek olduğunu bildirdi.

8. İnsanların %27’si, web sitenizde ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgili orijinal video ve görsellerin kullanılmasının en önemli şey olduğunu söylüyor.

Müşteriler görsellerden hoşlanır ancak stok fotoğraflardan, özellikle de ürün veya hizmetlerden bıkmışlardır. Gerçek kamera arkası videolarının ve fotoğrafların yardımcı olabileceği yer burasıdır.

Örneğin, şirketiniz peyzaj tasarımı veya BT bakımı gibi bir hizmet veriyorsa, çalışmanızın öncesi ve sonrası resimlerini gösterin.

Hizmetiniz sigorta veya yaşam koçluğu gibi daha az somut bir şeyse, güler yüzlü personelinizin ve inanç sisteminizin resimlerini görseller kullanarak gösterin. Ya da daha iyisi, video ekleyin. İşletmenizin amacını açıkladığınız videolar, potansiyel müşterilerin güvenini artırmak için güçlü fırsatlardır.

9. Ankete katılanların %10’una göre, bir bültene kaydol düğmesi, bir şirketin web sitesinin değerli bir bileşenidir.

Sitenize gelen ziyaretçilere blog gönderilerinize, haber bültenlerinize veya ürün yayınlarınıza abonelik yoluyla güncel kalma şansı sunmak, potansiyel müşteriler ve müşteriler için akılda kalmanın ve marka sadakatini artırmanın harika bir yoludur.

Abonelik, e-posta pazarlama yoluyla şirketiniz hakkında bilgi paylaşmanıza ve aynı zamanda e-posta listenizi oluşturmanıza olanak tanır. Müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin elinize geçtiğinde değerli bulacağını düşündüğünüz bilgileri paylaşmak için bu listeyi kullanın.

Google Analytics Önemi!

Web tasarımınızı sadece bu dokuz önemli tasarım öğesiyle mi sınırlandırmalısınız? Tabii ki değil. Sektörünüze ve iş gereksinimlerinize bağlı olarak, öncelikli olarak düşünülmesi gereken bir dizi başka tasarım entegrasyonu vardır.

Ve elbette, ilgi çekici bir ana sayfanın, etkin site navigasyonunun, mobil yanıt verme yeteneğinin ve okunabilirlik ve erişilebilirlik gibi daha teknik özelliklerin değerini de unutamayız.

Ayrıca web sitenizi tasarlarken göz önünde bulundurmanız gereken kritik bir unsur daha var: Analytics. Analytics, web sitenizin şu anda nasıl performans gösterdiğini, en çok ziyaretçi çeken sayfaları ve uzun vadede web tasarımınızı nasıl iyileştirip yineleyebileceğinizi belirlemenize yardımcı olabilir.

Sonuç olarak, tüketicilerin beklentilerini karşılamaya ve aşmaya devam etmesini sağlamak için web tasarımınızı zaman içinde test etmeye devam etmek önemlidir.

Kaynak: Hubspot

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek