Nasıl Şirket Kurarım?

21 Şubat 2019 | E-Ticaret, İnternet, Para Kazanma

Şirket kurmak

Şirket veya firma, Türkiye yasalarına göre iki veya daha fazla gerçek veya tüzel kişinin bir araya gelerek emek veya mallarını müşterek (ortak) bir amaçla bir sözleşme ile birleştirmeleri sonucu ortaya çıkan tüzel kişiliktir.

Şirket kurmaya karar vermişseniz bir iş fikriniz vardır ve belirlediğiniz sektörde ticaret yapmak istiyorsunuz demektir.

  • Öncelikle kurmak istediğiniz iş ile ilgili bir ön araştırma yaparak sektörün dünü bugünü ve yarını nedir? -Bu sektörde işler nasıl ilerliyor?
  • Ne kadar sermaye gerekiyor?
  • Ne kadar süre içerisinde ne kadar kazanç elde edebilirsiniz?
  • Gibi sorulara cevap bularak kuracağınız işletmede başarı oranınızı değerlendirerek kesin ve net kararınızı veriniz.Şirket kurma kararınızın en doğru karar olduğunu düşünüyorsanız kurulum işlemlerine başlayabilirsiniz. Şirket kurmak çok da zor olmayan aşamalar ile kısa süre içerisinde gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Bu konuda isterseniz bir mali müşavirden yardım alarak şirketinizi kurmasını isteyebilirsiniz. Bunun için müşaviri noter aracılığı ile vekâlet vermeniz yeterli olur. Sizin için tüm işlemleri takip ederek şirketinizi kurar. Ya da isterseniz tüm işlemleri kendiniz yürüterek şirketinizi kurabilirsiniz.

Şirketlerin şahıs, limited, anonim, kolektif, komandit, faktoring ve e-ticaret şirketleri olmak üzere çeşitleri vardır. Şimdi her birinde şirket kurulumu nasıl yapılır açıklayalım.

Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Şahıs şirketleri açılması ve kapanması kolay olduğundan dolayı en çok tercih edilen şirket türüdür. Genelde şirket unvanında kuran kişinin adı soyadı yazar. Şahıs şirketi kurulumunu ister kendiniz yapar, isterseniz mali müşavir aracılığı ile kurulumu yapabilirsiniz. Şahıs şirketi kurmak için noterden imza beyannamesi ve muhasebeci vekâleti alırsınız. E-devlet aracılığı ile alabileceğiniz ikamet belgesi, kira kontratı ya da iş yeri size aitse tapu fotokopisi ve 2 adet fotoğraf gerekli belgelerdir. Hazırladığınız belgeler ile vergi dairesi, ticaret odası, esnaf ve sanatkârlar odası, meslek grubunuza ait oda kaydı ve belediye hizmetleri için kayıt sonrası çalışmaya başlayabilirsiniz.

Anonim Şirket Kurulumu

Anonim şirket kurulumu için en az 1 adet gerçek ya da tüzel kişiden oluşan bir ortağınız olması gerekir. Yüksek sermaye ille kurulan bu şirket türü yerli ve yabancı yatırımcılar tarafından kurulan bir şirket şeklidir. Kurulum için dilekçe, ana sözleşme örneği, her ortak için nüfus cüzdanı fotokopisi, imza sirküleri, oda kayıt belgesi, kuruluş bildirim formu, sermaye yatırıldı dekontu istenen belgelerdir. Noter aracılığı ile her ortağın mali müşavire vekâlet vermesi şeklinde kurulumu yapılır. Limited, komandit ve faktoring şirketler anonim şirketler ile büyük benzerliklere sahip olup kurulum işlemleri neredeyse aynıdır. Küçük farklılıklar olsa da anonim şirketler şahıs şirketlerinden sonra en çok tercih edilen ortaklık şirketleridir.

E-Ticaret Şirketi Kurmak

Çağımız teknolojisi internet ile artık hemen hemen her sektörde alışveriş ve sunum internet aracılığı ile yapılıyor. Bu nedenle şirketler e-ticaret ortamında faaliyetlerini tanıtıyor. Ya da fiziksel çalışma yapmayan kişiler şirketlerini kurup yalnızca e- ticaret hizmeti verebiliyor. E- ticaret hizmeti için bir şirketinizin olması şarttır. Bu nedenle önce şirketinizi kurup sonra e- ticaret sunumuna başlayabilirsiniz.

E-ticaret şirketinin sosyal medya stratejisi nasıl olmalı?

Wordpress Uzmanı

Yorumlar

Yorum yapın


  1. Thanks for ones marvelous posting! I quite enjoyed reading it,
    you could be a great author. I will make certain to
    bookmark your blog and will often come back someday.

    I want to encourage you to ultimately continue your great work, have
    a nice afternoon!

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek