En İyi Ücretsiz 10 WordPress Eklentisi

22 Aralık 2018 | eklenti, SEO, Wordpress

en iyi wordpress eklentileri

En İyi Ücretsiz 10 WordPress Eklentisi

WordPress kullanıcısı için en önemli eklentilerden 10 ücretsiz eklentiyi inceleyeceğiz. Bazılarının premium seçenekleri olsa da ücretsiz halleri de oldukça işe yaramaktadır. Öncelikle şu bir gerçek ki eklentiler WordPress kullanıcıları için vazgeçilemez araçlardır. Sitenizi hızlandırmaktan, slayt yapmaya kadar birçok özellik için birbirinden değişik eklentiler bulunmaktadır. Bu eklentiler kimi zaman tema tasarımlarından kopartıp tamamen özgün bir hale getirebilmektedir.

Eklentilere Nasıl Ulaşır, Nasıl Kurarım?

Arkadaşlar ihtiyacınız olan eklentilere Admin panelinden Eklentiler menüsü altında Yeni Ekle bölümünden aratarak ulaşabilirsiniz yada www.wordpress.org/plugins sayfasından bulabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken iki konu bulunmaktadır.

  • Birincisi yükleyeceğiniz eklenti kesinlikle temanız ile uyumlu olmalı;
  • ikincisi mümkün oldukça fazla kullanımı ve 5 yıldıza yakın puanlaması olmalı.
    Bunu da nasıl anlarsanız diye soranlara aşağıdaki resimde admin paneli altındaki eklentiler kısmının yeni ekle bölümüdür. Resimde de göreceğiniz üzere hem kurulum sayısı, hem yıldız puanı hem de aldığı tüm yorum sayısını görmektesiniz.

 

WordPress Ücretsiz 10 Eklenti

Google Analytics Dashboard for WP (GADWP)

Bu eklenti sayesinde web sitenizi hızlı ve basit bir şekilde takip etmenizi sağlamaktadır. Bu eklenti ile admin hareketlerinin istatistiklere düşmesine engel olup site ziyaretçileri, sayfa gösterimleri ve daha bir çok istatistikten ne bilgi almamızı sağlar. Bu eklentiyi eklemek için Görünüm menüsünde Eklentiler sekmesinde Yeni Ekle dediğinizde karşınıza gelen arama kısmına GADWP yazmanız yeterli olacaktır. Detaylı incelemesi ilerleyen günlerde yazılarımızda olacak eklentilerden biridir.

google analytics dashboard plugin

 

Meta Slider

Bu yazıyı yazarken 1 milyona yakın kullanıcı tarafından kullanılan en popüler slayt eklentilerinden biri olma başarısına sahiptir. Bu eklentinin amacı basit ve hızlı bir şekilde slayt hazırlanmasına yardımcı olmaktır. Ortam kütüphanesinde bulunan resim, videolardan görselleri seçtikten sonra basit bir sürükle bırak yöntemi ile sıralamasını seçip slide’ınızı yayına alabilirsiniz.

 

wordpress meta slider plugin

Akismet WordPress Eklentisi

Akismet yeni bir WordPress kurduğunuz anda içinde yüklü olarak gelmektedir. Yorumlarınıza atılan otomatik spamlardan sizi korumaktadır. Bu eklenti sayesinde spam mesajlara karşı koruma altında kalacaksınız. Akismet yüklü olarak gelmesine rağmen birkaç ayar yapılmasını gerektiren bir eklentidir. Bunun da başında aktivasyon gelmektedir. Aktivasyon etmek için kişisel kullanım için olan Personal üyeliği yapabilirsiniz.

wordpress plugin akismet

 

WP Super Cache Hız Optimizasyonu 

WordPress’te kullanıcıların kullandıkları eklentiler ve temaların tamamı kod yoğunluğuna sebep olmaktadır. Bu kod yoğunluğu da sitenin yavaşlamasına sebep olabilmektedir. Bu eklenti ile sistem yükünü azaltarak siteyi hızlandırmak mümkün olmaktadır. Arama motorları da hızlı siteleri daha kolay indekslediği düşünülürse bu eklenti daha önemli hale gelmektedir.

 

wordpress hız eklentisi WP Super Cache

 

Yoast SEO

SEO eklentileri ve yöntemlerine dair tartışmalar oldukça fazladır ve pek de kolay bitecek gibi durmuyor. Buradaki temel sebep de her SEO yapanın farklı yöntemi olmasıdır. Fakat siz kendi sitenize SEO yapacaksanız Yoast en kolay eklentilerden biridir. Hem ücretsiz hem de bir çok işi bir arada yapabilme yeteneğine sahiptir. Bu eklentiyi ilerleyen yazılarda sizler için tamamen inceleyeceğiz.

 

 

AMP

Bu WordPress eklentisi Google AMP projesi kapsamındaki AMP sayfalarınızı siteniz için otomatik olarak oluşturmanızı sağlamaktadır. Oluşturulan AMP sayfalar mobil kullanımda çok hızlı çalışabilmektedir. Üretilen bu bağlantılara, hazırdaki bağlantınızın sonuna /amp/ ekleyerek ulaşabiliyorsunuz.

Eğer dilerseniz bu eklentiyi tek başına kullanabilirsiniz. Fakat oluşturulan bu AMP sayfalarını düzenlemek istiyorsanız “AMP for WP – Accelerated Mobile Pages” eklentisine de ihtiyacınız olacaktır. Şahsen ben ikisini birden kullanmaktayım, size de ikisini bir arada kullanmanızı tavsiye ederim.

Daha detaylı bilgi almak için Google AMP  developers sayfasına bakabilirsiniz.

 

wordpress google amp plugin

 

 

Autoptimize WordPress Eklentisi

Autoptimize eklentisi sayesinde sitenizi kolayca optimize edebilirsiniz. Bu eklenti .css, .js ve .html sıkıştırmaları yapmaktadır. Sıkıştırma yaptıktan sonra ise bu dosyaları ön bellekleme kısmına alarak tekrar oluşturulması yerine hazır halini kullanıcının karşısına çıkarmaktadır. Eğer sizin için performans önemli ise başka cache eklentileri deneyebilirsiniz. Fakat benim sizlere tavsiyem .html kısmını ön belleklemeye kesinlikle almamanız ve cache eklentileri kurmamanızdır.

 

wordpress autoptimize plugin

 

Disqus Comment System

Disqus, bildiğim kadarıyla web’in en çok tercih edilen yorumlama eklentisidir. Ülkemizde de birçok gazete, haber sitesi bu sistemi tercih etmektedir. Bu eklenti site sahiplerinin kolayca Disqus kurmalarını mümkün kılıyor.

Disqus Yorum Sistemi Neden Önemli?
  • WordPress üzerinde bir tuşla kurulum sağlayabiliyor ve eski sistemdeki tüm yorumlarınızı Disqus üzerine alabiliyorsunuz.
  • Kullanıcılar bu sistemi tecrübe etmeyi daha çok sevdiği için daha fazla kullanıcı yorumu alabilirsiniz.
  • Kullanıcıları sitenize çeşitli otomatik e-posta bildirimleri ile geri alabilirsiniz.
  • Kullanıcı tarafında oluşturulan veriler sayesinde SEO sıralamanızı olumlu etkileyebilirsiniz.
  • Akismet kullanılan spam sistemi sayesinde sitelerinizden spamı uzak tutabilirsiniz. (Disqus kullandığınızda Akismet eklentisine de ihtiyacınız kalmıyor.)
  • Facebook, Twitter ve Google hesaplarınında desteklendiği bu sistemi 4 milyon sitede aynı hesapla kullanabilirsiniz.

wordpress disqus yorum plugin

 

Favicon by RealFaviconGenerator

Bu eklenti iOS, masaüstü tarayıcıları, Android, Windows 8 tabletler için gereken favicon yani küçük resimleri birkaç saniyede kolayca oluşturmanız mümkündür. Faviconlar artık eskisi gibi bir adet dosyadan değil farklı platformlar için ayrı ayrı oluşturulan birden çok dosyadan oluşmaktadır.

Bu eklenti ile aşağıdaki sistemler ve daha fazlası için favicon üretebilirsiniz;

  • Windows (IE, Chrome, Firefox, Opera, Safari)
  • Mac (Safari, Chrome, Firefox, Opera, Camino)
  • iOS (Safari, Chrome, Coast)
  • Android (Chrome, Firefox)
  • Surface (IE)

 wordpress realfavicon generator plugin

 

KK Star Ratings WordPress Eklentisi

kk Star Ratings WordPress eklentisi kullanıcıların yazılarınızı puanlamasını sağlamaktadır. Bu sayfalar ya da yazılar için kullanılabilecek eklenti ayrıca Google’ı da destekliyor. Google arama kısmında yazınızın puanlamasını kolayca görebilmektesiniz. Bu eklenti sayesinde de en yüksek oy alan yazılarınızı kenar çubuğunda gösterebiliyorsunuz.

wordpress kk star ratings plugin

Bu yazımızda sizinle sadece wordpress 10 ücretsiz eklentisi hakkında paylaşım yaptık. Bu eklentilerin bazılarının premium versiyonları da bulunmaktadır. Ek özellikler kazandırsa da ücretsiz kısımları işinize oldukça yarayacak eklentilerdir. Bu makalede yer alan tüm eklentileri ilerleyen yazılarımızda detaylı incelemesi, kurulumları ve dikkat edilmesi gereken ayarlarını ayrı ayrı ele alacağım. Umarım sizler içinde faydalı bir yazı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Şafak BAYKAL

Yorumlar

Yorum yapın


    • Sizler için faydalı olduysa ne mutlu bizlere. Araştırılıp yazılmasını istediğiniz bir konu varsa lütfen bize iletin.
      Haber bültenimize abone olarak yeni yazıları anında görüp okuyabilirsiniz.

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek