En İyi WordPress Eklentileri

19 Temmuz 2018 | SEO, Wordpress

wordpress plugin hızlandırma ve taşıma

En İyi WordPress Eklentileri

WordPress alt yapısını kullanıyorsanız birçok eklentiyi kullanmanız da kaçınılmazdır. Bizde bu yazımızda en iyi WordPress eklentileri hakkında sizleri bilgilendirerek seçimlerinizi kolaylaştırmaya çalışacağız. İsterseniz hiç vakit kaybetmeden eklentileri incelemeye başlayalım.

Yoast SEO

Yoast en iyi wordpress eklentilerindendir. arama motoru ayarları için gereklidir. özellikle hedef odaklı yazıalrda ve sosyal medyalarda çok işe yarar

Yoast SEO en iyi WordPress eklentileri arasında gerçekten ilk sırayı hak ediyor. Sitesi için SEO çalışması yapan her webmasterın mutlaka yüklemesi gereken bir eklenti. Bu eklenti sayesinde içeriğinizin eksiklerini, değiştirmeniz gereken yanlarını ve sitenize nasıl içerik yüklemeniz gerektiğini görebiliyorsunuz. Sizi yönlendirerek arama motorlarında üst sıralarda yer alacak içerikler üretmenizi sağlıyor. İşinize yarayan tüm özelliklerini ücretsiz olarak sunması da gerçekten takdire şayan. Premium üyelik almanızın avantajları bulunsa da yeni başlayanlar için ücretsiz versiyonu yetiyor da artıyor bile. Yoast SEO’nun özelliklerine kısa bir göz atalım;

  • İçeriğinizin SEO hatalarını bulur ve düzeltmenizi ister.
  • Sitenizin sayfalarını ve içeriklerinizi analiz eder, SEO uyumunda sorun olanları size bildirir.
  • Site haritaları oluşturur.

 

WooCommerce

wordpress siteler için e-ticaret alt yapısını sağlayan eklentiİnternet üzerinden satış gerçekleştiren birçok site bu eklentiyi kullanmaktadır. WooCommerce eklentisi kurulumunun ve kullanımının gayet kolay olmasıyla rakipleri arasından sıyrılmış durumda. Ülkemizde e-ticaret sitelerinin yarısı bu eklentiyi kullanıyor. Bu durumda en iyi WordPress eklentileri arasında gösterilmesi hiç de şaşırtıcı olmamalı. WooCommerce diğer eklentilerle ve uzantılarla da uyumlu bir yapıya sahip ve çeşitli ödeme yöntemlerine de entegre olabiliyor. Ayrıca geliştirilebilir yapısı sayesinde birçok webmasterın dikkatini çekmiş durumda.

Jetpack

jetpackwordpress için güvenlik ve performans arttırıcı eklentiJetpack eklentisi birçok konuda size çözümler sunan WordPress kaynaklı bir sistemdir. Bu eklenti sayesinde sitenizi daha güvenli hale getirebilir, performansını izleyebilir ve daha fazla trafik almak için yardım alabilirsiniz. Eklentinin Premium sürümü bulunmasına rağmen, ücretsiz sürüm birçok özelliği sunmaktadır. Bu nedenle yeni başlayanlar ücretsiz sürümü etkin bir şekilde kullanabilirler. Jetpack birçok WordPress özelliğini bir araya toplamasıyla dünyadaki en iyi WordPress eklentileri arasında gösterilmektedir. Kısaca özelliklerine değinecek olursak;

  • Sitenizi güvenli hale getirir.
  • Sitenizin uptime ve downtime sürelerini izler.
  • Sitenizin istatistiklerini çıkarır ve yapacağınız analizlerde size yardımcı olur.
  • Ziyaretçilerin sizinle etkileşime geçmesinde aracı görevi görür.

 

W3 Total Cache

w3 total cache özellikle e-ticaret siteleri için hız konusunda mükemmel yardımcı oluyorSitenizin hızlanmasını sağlayan bu eklenti, birçok kullanıcı tarafından en iyi WordPress eklentileri arasında gösterilmektedir. Bir e-ticaret sitesine sahipseniz bu eklentinin önemi daha da artacaktır. Bildiğiniz üzere yavaş açılan ve sürekli donmalar yapan sitelerde alışveriş yapmak oldukça sıkıcıdır. Kullanıcılar bu tarz sitelerden zorunda kalmadıkça alışveriş yapmazlar. W3 Total Cache ise bu sorunu ortadan kaldırır ve sitenizin ziyaretçiler tarafından hızlı kullanılmasını sağlar. Aslında bunu yaparken sayfanızı ziyaretçinin bilgisayarına kaydeder ve bu sayede hızlı kullanım olanağı sunar. WordPress’in birçok özelliğini ön belleğe alır. Birçok hosting sitesini ve sunucuyu destekleyerek sorunsuz kullanım sunar.

Broken Link Checker

broken link checker, sitenizde bulunan kırık linkleri ararSitenizde oluşabilecek 404 hatalarını arar ve bu konuda sizi uyarır. Sitenizde bulunan kırık linkler arama motorları tarafından sitenizin güvensiz bulunmasına neden olabilir. Bu durumda Google’da üst sıralara çıkmanızda oldukça zorlaşır. Bu nedenle bu eklenti yardımıyla kırık linklerinizi tespit etmeli ve düzeltmelisiniz. Broken Link Checker düzenli olarak sitenizi tarar ve size rapor sunar. Sizde bu raporları inceleyerek düzenli aralıklarla düzeltme yapabilirsiniz. Linkleri sitenize veya içeriğinize yüklerken sağlam olduklarından emin olabilirsiniz. Fakat zamanla değişebileceğini ve bozulabileceğini asla aklınızdan çıkarmayın. Bu eklentiyi kurarak kendinizi büyük bir sorundan kurtarın. Eklentinin temel özellikleri;

  • Google gibi arama motorlarının kırık linkleri takip etmesini engeller.
  • Sitenizdeki kırık, değiştirilmiş ya da bozulmuş linkleri bulur.
  • Düzenli olarak size rapor verir ve arzu ederseniz mail adresinize de gönderir.

Daha detaylı bilgi almak için lütfen bizimle iletişime geçin. Uzman ekibimi ile size uygun çözümleri birlikte bulalım.


En iyi WordPress eklentileri
 hakkında ilgi verdiğimiz bu yazının sonuna geldik. Yeni içeriklerde buluşmak için bizi takipte kalın.

Ozan Gül

Ozan Gül

Yorumlar

Yorum yapın


  1. Elinize sağlık. Faydalı bir paylaşım olmuş. Sitemde bazılarını kullanıyorum ve yeni öğrendiklerimide kullanacağım.
    Bu arada WordPress eklentilerinin mutlaka çok faydalı olanları var ancak çok fazla eklenti kullanımı bence kesinlikle ters tepki yapar. Site sahiplerinin bunu düşünebilmesi gerekir.

    • Sizler için faydalı olduysa ne mutlu bizlere. Araştırılıp yazılmasını istediğiniz bir konu varsa lütfen bize iletin.
      Haber bültenimize abone olarak yeni yazıları anında görüp okuyabilirsiniz.

  2. tdilek007

    Başarılı bir makale olmuş, bir çoğunu kullanıyorum ama bana göre en önemlisi yoast 🙂 yoast’ın premium versiyonunu kullanıyorum, site içi seo çalışmasında oldukça iyi ilerliyorum.

  3. Bu eklentileri söylediğimda “ne gerek var” diyen arkadaşlarıma bu linki atıcam. Aydınlatıcı bir yazı okusunlarda kullanmaya başlasınlar.

    • Sizler için faydalı olduysa ne mutlu bizlere. Araştırılıp yazılmasını istediğiniz bir konu varsa lütfen bize iletin.
      Haber bültenimize abone olarak yeni yazıları anında görüp okuyabilirsiniz.

  4. Yeni başlayan birisi olarak tam da aradığım paylaşım bu aslında. Yoast SEO ve WooCommerce bu ikisini kullandım sayılır. Buradakilerin hepsi işime yarar ama özellikle W3 Total Cache çok işime yarayacak.
    Paylaşım için teşekkürler.

  5. Her eklentinin kaynakları biraz daha tükettiğini ve performansını bir nebze olumsuz etkilediğini, eklentilerin son derece dikkatli seçilmesi gerektiğini de hatırlattıktan sonra yorumuma devam edebilirim. Listeyi biraz daha uzatırsanız daha faydalı olur emeğinize sağlık.

    • Bu önerinizi değerlendirip yazının daha da detaylı olması için çalışmalar yapacağız. Çok teşekkürler.

  6. I seriously love your website.. Great colors & theme.
    Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own website and want to find out where you got this
    from or exactly what the theme is named.
    Appreciate it!

Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek