E-ticaret Nedir? Hızlı E-Ticaret Rehberi

14 Nisan 2020 | E-Ticaret, Para Kazanma, woocommerce

internetten e ticaret sitesinden kredi kartı ile alışveriş yapan kadın

Elektronik ticaret” in kısaltması olan e-ticaret nedir denildiğinde, fiziksel veya elektronik ürünlerin çevrimiçi satın alınması ve satılması işlemidir diyebiliriz.

2020’de e-ticaret her zamankinden daha popüler. Birçok insan için, tercih edilen alışveriş yolu olarak tuğla ve harçla yapılmış mağazalarının yerini almıştır. Mobil cihazlar e-ticaretin artmasına büyük katkı sağlamıştır.

Mobil cihazların yalnızca bu yılın sonuna kadar tüm e-ticaret trafiğinin% 70’ini oluşturacağı tahmin edilmektedir.

Facebook gibi sosyal medya siteleri, e-ticaretin popülerlik kazanmasına yardımcı oldu. Facebook , 2017 yılının ikinci çeyreğinde (2016’nın ikinci çeyreğinden bu yana % 47 artış olan) 9.16 milyar dolarlık bir reklam geliri bildirdi ve Facebook’un toplam reklam gelirinin % 87’si mobil cihazlardan geliyor. Sosyal medya siteleri Shopify gibi e-ticaret platformlarıyla birleştikçe, daha fazla kişi e-ticareti günlük alışveriş alışkanlıklarına entegre etmeye başlayacak.

E-ticaret hiç önem kaybetmiyor ve eskisine göre daha da büyüyecek: Digital Commerce 360’a göre , e-ticaret 2022 yılına kadar tüm perakende satışların% 17’sini oluşturacak.

E-ticaret Türleri


Üç temel e-ticaret işlemi türü vardır
:

  • Bir işletmenin doğrudan başka bir işletmeye sattığı İşletmeler Arası (B2B).
  • Bir işletmenin doğrudan tüketicilere sattığı İşletmeden Tüketiciye (B2C).
  • Bir tüketicinin açık artırma veya sosyal medya aracılığıyla başka bir tüketiciye sattığı Tüketiciden Tüketiciye (C2C) (eBay ve Craigslist bunun iyi örnekleridir, ancak Facebook pazarı da).

Online alışveriş e-ticaretin en belirgin şekli olmasına rağmen, çevrim içi bankacılık teknik olarak da e-ticaret olarak kabul edilir.

E-ticaretin Yararları

E-ticaret, işletmeler için birkaç önemli şekilde faydalıdır: fiziksel bir mağazaya sahip olma ve işletmeyi yürütme masraflarını sınırlandırarak maliyetleri azaltabilir. Çoğu geleneksel ticari işlemden daha hızlı ve daha elverişlidir ve coğrafi engellerin fiziksel perakende yerlerinin genişlemesini önleyeceği alanlarda tüketicilere ulaşabilir.

E-ticarete yatırım yapmak da geliri artırabilir: işletmelerin yalnızca fiziksel konumlardan daha fazla müşteriye ulaşmasını sağlar ve ayrıca mağaza içi satın alımları etkilemek için büyük bir potansiyele sahiptir.

E-ticaret, tüketiciler için size daha fazla seçenek sunarak maliyetleri azaltır. Örneğin, Best Buy’a giderseniz TV için Best Buy fiyatlarını ödemeniz gerekir. Çevrimiçi olarak, Best Buy TV maliyetlerini Hedef TV maliyetleriyle karşılaştırabilir veya Hepsiburada, N11, TrendYol, Facebook Marketplace ve sayısız diğer sitede aynı TV markalarını kontrol edebilirsiniz. Temel olarak, e-ticaret, bütçeniz için en iyi markayı seçme lüksünü sağlayabilecek coğrafi bölgenizden ziyade fiyatları tüm dünyayla karşılaştırmanıza olanak tanır.

E-ticaret geliştikçe, e-ticaret trendlerine dikkat etmek önemlidir. Fiziksel bir mağaza olsanız bile, e-ticaret hakkında bilgi edinmekten hala faydalanabilirsiniz, çünkü e-ticaret, tüketicilerin alışveriş deneyimlerinden neler beklediğini ve ne istediğini iyi bir göstergedir.

3 günde e-ticaret sitesi sahibi olmak için bizimle iletişime geçin.

 

admin

Yorumlar

Yorum yapın


Desteğe İhtiyacınız Mı Var ?
Whatsapp Destek